Fra venstre: Administrerende direktør i AB Volvo, Martin Lundstedt, konsernsjef i NCC, Tomas Carlsson, USAs klimautsending, John Kerry, Sveriges miljøminister, Annika Strandhäll, president i Volvo Construction Melker Jernberg og konsernsjef i SSAB, Martin Lindqvist
Fra venstre: Administrerende direktør i AB Volvo, Martin Lundstedt, konsernsjef i NCC, Tomas Carlsson, USAs klimautsending, John Kerry, Sveriges miljøminister, Annika Strandhäll, president i Volvo Construction Melker Jernberg og konsernsjef i SSAB, Martin Lindqvist (Foto: Volvo)

Først med anleggsmaskin bygget av fossil-fritt stål

Anleggsmaskinen, en rammestyrt dumper, ble overlevert til kunden NCC under en seremoni ved anslutningen av FNs klimakonferanse Stockholm +50.

Ni måneder etter at Volvo avduket verdens første kjøretøykonsept med fossilfritt stål, som en del av testingen av implementeringen i et ordinært produksjonsoppsett. Mens kommersiell introduksjon forventes å skje gradvis med utvalgte kunder, er denne  første overleveringen til NCC en viktig milepæl i konsernets ambisjon om å drive industritransformasjon mot globale klimamål, melder selskapet.

A30G produseres ved Volvo CEs Braås-anlegg i Sverige, med fossilfritt stål fra det svenske stålselskapet SSAB, som innebærer et vesentlig lavere Co2-utslipp enn tradisjonelt stål.

– Vi er sikre på at for å lykkes med å avkarbonisere byggebransjen, må aktører i verdikjeden samarbeide og handle, sier president for Volvo CE Melker Jernberg.

– Takket være våre sterke partnerskap med andre drevne og fremtidsrettede selskaper, er vi nå i stand til å lede endringen mot fossilfri konstruksjon og være de første til å levere en maskin bygget med fossilfritt stål til en kunde. Å gjøre forpliktelser om til handlinger er nøkkelen til å bygge den verden vi ønsker å leve i, sier Jernberg.

Den rammestyrte dumperen skal arbede i NCCs pukkverk i Södra Sandby utenfor Lund i Sverige, der den skal bidra i steinproduksjon av steinmaterialer til veier og byggprosjekter.

Maskinen er i tillegg tilpasset drift på biodiesel.

Forsiden akkurat nå