(Foto:  Espen Sand, Lindesnes avis)
(Foto:  Espen Sand, Lindesnes avis)
(Foto:  Espen Sand, Lindesnes avis)

Forskalingen kollapset på gangbru i Mandal

Deler av Bankebrua i Mandal har rast sammen. Fire personer falt i vannet, men ingen er alvorlig skadd, melder politiet i Agder.

Det er i forbindelse med oppføringen av et sykkelfelt ved siden av den eksisterende brua, at deler av forskalingen har rast sammen. Hendelsen skjedde klokken 11.36 mandag formiddag.

Fire personer falt i vannet da gang- og sykkelbrua Banke bru i Mandal raste sammen under støping. Arbeidstilsyn, politi og ambulansepersonell kom raskt til stedet. Tre av de fire ble kjørt til legevakt for sjekk.

- De er ikke alvorlig skadet. Det er snakk om kuttskader og mindre skader, sier operasjonsleder Linn Andresen i Agder-politiet til fvn.no

– Det er arbeidere som har falt i vannet i forbindelse med arbeid. De blir ivaretatt av arbeidsgiver opplyser politiet.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Grunde Dalen, sier til avisa Lindesnes at dette er en alvorlig hendelse.

- Her har reisen rast sammen. Vi vet ikke grunnen, forteller han..

– Kunne menneskeliv gått tapt?

– Tja… Det blir spekulasjoner. Vi har lagd en sikker jobb-analyse. Men slike ting skal ikke skje. Vi kan prise oss lykkelig for at det ikke ble verre, sier Dalen.

Det blir opprettet politietterforskning ettersom det er personskade.

– Statens vegvesen har aldri opplevd at noe sånt har skjedd på tidligere prosjekter. Alliansebygg tar det veldig tungt. De skulle legge 280 kubikk på 66 meter med bro. Det er en heftig jobb, sier Dalen til Lindesnes.no.

Entreprenør på byggingen av sykkelbanen på Bankebrua er Alliansebygg AS.

Fire personer havnet i vannet: Tre arbeidere og en sjåfør. Tre er sendt til legevakt for kuttskader i ansiktet, men mindre alvorlig.

Gang- og sykkelbrua bygges parallelt med brua for biler, og er et fellesprosjekt i samarbeid med Mandal kommune og Vest-Agder fylkeskommune. Prosjektet, som er kostnadsberegnet til 29 millioner kroner, skulle etter planen åpnet til sommeren.

 

Forsiden akkurat nå