For lite salting ga kjedekollisjon i Bergen

For lite salting ga kjedekollisjon i Bergen

Vegen ble saltet for lang tid før minusgradene kom. Derfor havnet 60 biler i en kjedekollisjon i Bergen i februar 2016, ifølge Havarikommisjonen. 

«SHT vurderer at entreprenørens tiltaksfrekvens gjennom natten var for lav sett opp mot værendringen som var meldt og som faktisk oppsto denne morgenen», skriver Statens havarikommisjon for transport i sin undersøkelse av hvordan 60 kjøretøy kunne havne i kjedekollisjon på en av Bergens viktigste innfartsveger.

Tidlig om morgenen den 22. februar 2016 slo været om i Bergen. Først regnet det, og da skyene lettet ble det minusgrader. På kort tid dannet det seg et tynt islag på E39 i Åsane nord for Bergen.

Dette var entreprenørselskapet forberedt på, og rundt klokken 3 om natten saltet de vegen. Men kl. 6.30 fikk politiet melding om trafikkulykke, og da de kom fram, sto 60 biler fast i kjedekollisjon.

Havarikommisjonens undersøkelse viser at det var for lite salt igjen på vegen da været slo om. Dermed mener også Havarikommisjonen at trafikantene ikke kunne forutsett hvor glatt vegen var og at de burde blitt varslet.

Havarikommisjonen mener også at det kan være en sammenheng mellom den porøse asfalten og ulykken, fordi fastere asfalt ikke kjøles ned like raskt og ber Statens vegvesen undersøke dette.

45 biler fikk skader, men ingen personer ble alvorlig skadd i ulykken.

Forsiden akkurat nå