«Folkeaksjonen nei til mer bompenger» (FNB) har samlet nok underskrifter til å bli et nasjonalt parti

Nå vil de utfordre Frp i landets største byer.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
NTB
28. juni 2018 - 13:52

I dag har FNB plass i bystyret i Stavanger. Nå håper de å utfordre Fremskrittspartiet nasjonalt.

– Vi har sett at det har vokst fram en motstand mot bompenger i andre deler av landet også. Derfor ønsker vi å hjelpe andre som er interessert til å stille lister, forteller partileder Frode Myrhol i FNB til NRK.

Mandag leverte partiet 5.500 underskrifter til Partiregisteret i Brønnøysund. Målet er i første omgang å etablere seg i Oslo, Bergen, Tønsberg, Kristiansand, Trondheim, Drammen og Tromsø.

LES OGSÅ: Elbilister må betale bompenger i Rogaland

– Jeg tror vi kan hente en god del velgere som er misfornøyde med den bompengepolitikken Frp har bedrevet siden de kom i regjering, sier Myrhol.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har liten tro på FNB som et nasjonalt parti.

– De har oppnådd fryktelig lite. I regjering har derimot Frp oppnådd veldig mye, selv om vi ikke har vunnet alle slag, sier han.

LES OGSÅ: Stortingsflertallet vil ha fylkenes bompenge-garantier vurdert

Men statsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Svein Erik Tuastad, mener FNB kan utnytte et politisk rom i politikken.

– Bompengepartiet kan si at de på en mye sterkere måte enn Frp faktisk kjemper knallhardt mot bompenger. Jeg har tro på at de kan vokse.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.