Fokus på styring, sikring og smart mobilitet

Denne uka er verdens aktører innen trafikkprodukter samlet på messe i Amsterdam. Her kan du se alt fra de enkleste skilt til de største trafikkstyringssystemer.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
22. mars 2018 - 13:50

Det store Rai messesenter i Amsterdam er proppfullt av utstyr og tekniske løsninger for å gjøre morgendagens trafikk og sikkerhet på vegene bedre. Her er det hall på hall delt inn i ulike fagfelt. Stor plass har trafikksikkerhetsutstyret, hvor tre norske utstillere er å finne.

SafeRoad, som er blitt en av europas store aktører innenfor trafikksikkerhetsutstyr har en samlestand her hvor de viser fram bredde i produktspekteret fra mange produsenter rundt om i Europa, med særlig grep på Norge, Sverige, Polen og Tyskland.

Spennende er det å se at Trysil Maskin også år er på plass med sine vegmerkingsbiler, og at den lille bedriften fra lille Norge er en spydspiss teknologisk med sine vegmerkebiler.

 Også Zenitel, som leverer kommunikajsonssystemer for mange bransjer, er på plass med sine løsninger mot veger, tunneler og annen infrastruktur.

Også Brødrenede Dahls samferdselsavdeling er på plass med en del av sitt egenutviklede produktutvalg, som de nå også prøver å selge til resten av Europa.

 

Smart mobilitet

Største tema-område på Intertraffic er trafikkstyringssystemet, hvor antall aktører og løsninger øker i antall og omfang for hver gang Intertraffic arrangeres. Her er norske Q-Free en selvsagt aktør, et firma som bygget seg opp med betalingsløsninger for vegtrafikk med kunder over hele verden, men som de siste årene har utvidet produktutvalget også til å omfatte trafikkstyringssystemer generelt.

En egen hall er viet «Smart mobility», et spennende område å bevege seg i med sine mange demonstrasjoner og framtidsvisjoner over hvordan vegtrafikken vil fortone seg noen tiår fram i tid.

Temaet er på alles lepper, enten det er snakk om utvikling av regioner og byer, til de som leverer enkeltprodukter som til sammen gir bedre og mere framtidsrettede løsninger.

 

30 000 besøkende

Intertraffic har i år nesten 1000 utstillere fra rundt 50 land, og før uka er omme regner arrangøren med at rundt 30 000 besøkende fra hele verden har vært innom.

I tillegg til utstillerne, arrangeres det hver dag seminarer og konferanser der be besøkende kan slenge innom å bli oppdatert på fagfeltet som nettopp de er interessert i.

En smal nisje, vil kanskje noen si, men en stor og viktig messe for de riktige folka!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.