Vannet stiger i Glomma og Trysilelva - E16 stengt ved Kongsvinger

Vannstanden i Glomma har steget med over én meter på få dager. Onsdag morgen er E16 stengt på en strekning i Hedmark som følge av flom.

E16 ved Kongsvinger er stengt på grunn av flom.
E16 ved Kongsvinger er stengt på grunn av flom. Cornelius Poppe/NTB scanpix
NTB
9. mai 2018 - 09:37

Onsdag formiddag er E16 er stengt mellom Kongsvinger og Masterud som følge av flom. Omkjøring er skiltet, melder Vegtrafikksentralen øst.

Sør-Odal kommune har egne målinger for vannstanden i Glomma, og fra fredag til tirsdag viste målingene at elva steg med over én meter, skriver avisa Glomdalen. Dermed kryper vannet stadig nærmere veier og campingplasser.

Onsdag morgen passerte vannføringen i Trysilelva merket for femårsflom, men NVE mener årets flom her ikke vil bli så stor som i 2014, skriver Østlendingen.

Flomfaren er på oransje nivå – nivå tre av fire – for Buskerud, Oppland og Hedmark, ifølge varsom.no. Kraftig snøsmelting har gitt stor vannføring i elvene på Østlandet. Trysilelva, Glomma og Drammenselva er mest utsatt.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.