Statens vegvesen lover nye milliarder til fornying av riksveger.
Statens vegvesen lover nye milliarder til fornying av riksveger. (Bilde: Aleksander Andersen/NTB scanpix.)

Flere tusen skal sysselsettes med vegarbeid

Flere milliarder kroner skal brukes på å forbedre norske veger i 2016. Det betyr sysselsetting av over 4000 personer.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie presenterte torsdag bevilgningene til Kystverket, Jernbaneverket og Statens vegvesen i statsbudsjettet 2016.

For Vegvesenet er nærmere 4,2 milliarder kroner satt av til vedlikehold og fornying av riksvegene i år. Nyasfaltering av mellom 1.250 og 1.300 kilometer riksveg står blant annet på programmet.

– 2015 var det første året at forfallet ikke økte, noe som er positivt i seg selv. I tillegg er det tilfredsstillende at vi i år vil ta igjen forfallet med 1,3 milliarder kroner, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

– Å innhente etterslepet er et omfattende arbeid som kommer til å ta tid. Vedlikehold har ikke vært prioritert høyt nok av tidligere regjeringer og Storting. Det kan være stas å klippe snorer når nye prosjekter står klare til bruk, men jeg er mer opptatt av at infrastrukturen vi bruker hver dag skal være i god stand, sier samferdselsministeren.

Store summer skal også brukes på tunneler og bruer.

– For flere av tiltakene er det bare å sette i gang. I tillegg til at infrastrukturen blir bedre, bidrar tiltakene til økt aktivitet, sier Solvik-Olsen.

Vegvesenet forventer at sysselsettingseffekten av prosjektene vil være på 4.300 personer. (©NTB)

Forsiden akkurat nå