NYHETER

Fjellstøtt for Mesta

En halv milliard mindre i omsetning til tross, Mesta leverte et pent overskudd på 217 millioner kroner i fjor. Men fortsatt er Norges tredje største entreprenør i støpeskjeen.

Jarle Skoglund
16. aug. 2005 - 10:32
Vis mer

Adm. direktør Kyrre Olav Johansen og hans snaue 3 300 ansatte, gjorde er god jobb i sitt andre driftsår. Men at driftsinntektene sank fra 6,4 mrd i 2003 til 5,9 mrd i fjor, gjorde allikevel ikke større utslag enn at årsresultatet havnet på plussiden med pene 217 mill. kroner. Det tilsvarer en driftsmargin på 4,4 prosent, som er det best i klassen sammenlignet med de andre store, norske entreprenørene.

Også egenkapitalen er i en klasse for seg med over to milliarder kroner, eller tilsvarende egenkapitalandel på 49,4 prosent. Til sammenligning har solide Veidekke en egenkapitalandel på 27,3 prosent. Men de høye tallene hos Mesta gjenspeiler det faktum at konsernet allerede da det ble etablert av Staten i 2002, sto foran store og omfattende omstilling som i klartekst betyr at arbeidsstokken også i årene som kommer må ytterligere reduseres.



500 færre ansatte

Tallene i årsrapporten viser at Mesta nedbemannet med nærmere 500 årsverk til fjor 3 633 årsverk, til 3 140. Men selv om bemanningen ved starten av året i fjor var tilpasset ordremengden, skriver styret i sin beretning at selskapet "ennå ikke er kommet på et konkurransedyktig bemanningsnivå ", og at "det kreves fortsatt betydelig omstilling i tiden som kommer ".

Styret varsler også dårligere inntjening i 2005, nettopp med bakgrunn i de usikkerheter som er knyttet til selskapets omstilling i forbindelse med konkurranseutsettingen.



Sterkt merkenavn

Det er en imponerende jobb ledelsen i Mesta har gjort i løpet av to års tid med å markedsføre og befeste det nye merketnavnet. Blant entreprenører innenfor vegsektoren, er Mesta allerede fremst i folks bevissthet, bekrefter undersøkelser som er gjort. Tilstedeværelse over hele landet, høyt kunnskapsnivå og god leveringsevne er noe av det folk forbinder med merkenavnet.

Ja, så godt har Mesta gjort profileringsjobben, at vi stadig treffer folk som tror at Statens vegvesen har skiftet navn....

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.