RIKSVEI 41

Fjellet beveger seg: I går kveld ble riksvei 41 Nes-Kyrkjebygda stengt

Statens vegvesen stengte torsdag kveld riksvei 41 ved Mjågeto. Årsaken er at det er observert bevegelser i et fjellparti.

Statens vegvesen har oppdaget bevegelser i et fjellparti langs riksvei 41 ved Mjågeto og derfor stengt veien. Nå skal bevegelsen i fjellet undersøkes grundig.
Statens vegvesen har oppdaget bevegelser i et fjellparti langs riksvei 41 ved Mjågeto og derfor stengt veien. Nå skal bevegelsen i fjellet undersøkes grundig. Foto: Statens vegvesen
5. mai 2023 - 08:39

– Vi har i dag bestemt å stenge riksvei 41 av hensyn til tryggheten. Det er et fjellparti nord i Mjågeto-området hvor vi har observert bevegelse. Vi tar ingen sjanser og stenger veien, seier byggeleder Jon Krogstad Bøe i Statens vegvesen i en pressemelding.

Måler bevegelser nå og gjennom helga

For å undersøke bevegelsene nærmere, har Statens vegvesen satt ut målepunkter i fjellpartiet. Målinger blir gjort torsdag kveld, samt fredag og gjennom helga.

– Det er viktig at vi får undersøkt dette nøye. Etter målingene som vi gjør nå og gjennom helga, vil vi gjennomføre en ny vurdering på mandag. Om det er nødvendig med sikringstiltak eller hva som skjer, er for tidlig å spekulere i nå. Det er også for tidlig å si nå når vi kan åpne veien igjen, Sier Bøe i meldingen.

Fjellpartiet som det nå er oppdaget bevegelser i, er ikke det samme fjellpartiet som skapte utfordringer før påske. Det ligger lengre nord, og det er ikke snakk om et høyt fjellparti men en veiskjæring.

En egen landingsplass for helikopter er etablert på Skutshorn i Vang i Valdres. Fjellpartiet er under kontinuerlig overvåking for å registrere bevegelser i det. Et større fjellskred fra Skutshorn kan forårsake en flodbølge som kan ramme bebyggelse langs Vangsmjøse.
Les også

Fjell i Valdres overvåkes 24/7 i frykt for flodbølge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.