Fisken skal frem!

På Skjervøy i Nord-Troms kan innbyggere og næringsliv glede seg over ny innfartsveg.

Den nye innfartsvegen til Skjervøy byr på bedre sikkerhet og fremkommelighet. Gammelvegen ses til høyre i bildet oppover bakken.
Den nye innfartsvegen til Skjervøy byr på bedre sikkerhet og fremkommelighet. Gammelvegen ses til høyre i bildet oppover bakken. Foto: Erik Jenssen
Erik Jenssen
26. jan. 2018 - 12:11

Hvert år skapes det verdier for over 6 milliarder kroner i sjømatregionen der Skjervøy er knutepunkt. Det utgjør et romslig antall tungbiler i året, og på sine dager har mange av dem hatt store problemer med å ta seg over den beryktede Langbakken, med sine 9,5 prosent stigning.

En ny strekning på tre kilometer ny veg reduserer stigningen til 2,9. Og i tillegg til bedre fremkommelighet for bilene kan de myke trafikantene se frem til å ferdes på en egen gang- og sykkelsti med lysanlegg. I tillegg skal det etableres en utsiktsparkering og en parkeringsplass for turgåere som gjester øyas fornminner. Befolkning og næringsliv får dermed en ny trafikkhverdag når alt står ferdig.

Målselv Maskin overtok jobben etter konkursen i Elvenes Maskin februar i fjor. Foto:  Erik Jenssen

Prosjektet hadde oppstart høsten 2016, men ble forsinket da entreprenøren Elvenes Maskin AS gikk konkurs i februar 2017. Nytt anbud måtte ut, og Målselv Maskin ble tildelt jobben. De kom i gang i juli 2017, og har frist frem til 1. juli i år på å bli ferdig.
Hovedvegen åpnet midlertidig 1. desember, og nå foregår arbeidet med å etablere gang- og sykkelvegen, samt kommunale vannledninger, opplyser byggeleder i Statens Vegvesen, Svein Arne Myrberg.
Prosjektet har en ramme på 115 millioner kroner, og er i sin helhet finansiert av Troms fylkeskommune.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.