FERGER

Fergesambandet Drag-Kjøpsvik åpner 1. november

Men ombyggingen er langt fra ferdig.

Omfattende ombygging av fergeleiet på Drag. Det skal blant annet tilpasses drift med nullutslippsferger (el-ferger).
Omfattende ombygging av fergeleiet på Drag. Det skal blant annet tilpasses drift med nullutslippsferger (el-ferger). Foto: Statens vegvesen
29. okt. 2021 - 07:34

Ombyggingen av fergesambandet Drag-Kjøpsvik på riksvei 827 har kommet godt i gang. Nå gjenåpnes sambandet for trafikk etter å ha vært stengt i to måneder. Fra 1. november gjenopptar ferjen MF Vardehorn sin vanlige rute, skriver Vegvesenet i en melding.

Ombyggingen vil også å gi bedre og sikrere trafikkavvikling. Samtidig bygges servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter som er tilrettelagt for reisende med spesielle behov (universell utforming). <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Ombyggingen vil også å gi bedre og sikrere trafikkavvikling. Samtidig bygges servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter som er tilrettelagt for reisende med spesielle behov (universell utforming). Foto:  Statens vegvesen

Ombyggingen er et ledd i det grønne skiftet. Når fergeleiene står ferdig i desember 2022 setter Statens vegvesen inn nullutslippsferger (el-ferger) i begge samband som krysser Tysfjorden. Ombyggingen vil også å gi bedre og sikrere trafikkavvikling. Samtidig bygges servicebygg med oppholdsrom og toalettfasiliteter som er tilrettelagt for alle reisende.

Den 3. januar 2022 stenger sambandet E6 Bognes-Skarberget i tre måneder. Også det for ombyggingen. Da rutes all trafikk over Drag-Kjøpsvik og det settes inn to ferger der.

Et vellykket grep som har mange navn: Romlefelt, sinusriller eller det mer formelle «forsterket midtoppmerking».
Les også

Vegtilsynet skal gå romlefeltene etter i sømmene

Fortsatt anleggsarbeid

Fergeleiene på Drag og i Kjøpsvik kommer fortsatt til å være en byggeplass i lang tid framover. Dette vil skape noen utfordringer. Oppstillingsplassene på ferjeleiene vil få et midlertidig dekke av grus. Statens vegvesen og entreprenøren Peab Anlegg vil iverksette nødvendige støvdempende tiltak.

Brakkerigg og maskiner som i dag legger beslag på deler av parkeringsplassen ved fergeleiet i Kjøpsvik, blir stående frem til ombyggingen er ferdigstilt i desember 2022.

Problemstrekninger på E18 og E39 i Agder og Telemark. Tekstboblene viser hva slags ekstra utstyr som er satt inn i dagens kontrakt.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.