Maskinfører Jon Henning Ruud skal være sjåfør på dumperen.
Maskinfører Jon Henning Ruud skal være sjåfør på dumperen. (Foto: Nasta)

Feiring Bruk er først ute med Bells 60-tonns dumper

Nasta har levert den første av sin største dumper til en norsk kunde.

– Konstant firehjulsdrift er en stor fordel om vinteren i Norge. Ekstremt lavt dieselforbruk og at maskinen, som av flere kalles en leddstyrt tipptruck, ikke lager spor i veibanen ved lass og full sving betyr mye ved valg av dumper forteller Fagsjef Maskin i Feiring Bruk, Roar Aaserud.

Det skriver leverandør Nasta i en pressemelding.

Fakta om Bell B60E:

Motor: Mercedes Benz (MTU) Model OM473LA (MTU 6R 1500) 577 hk.  

Dreimoment: 2750 Nm 

Transmisjon: Allison 4800 ORS

Dekkdimensjon: Front: 875/65 R29 Bak: Twin 24.00 R35

Maskinvekt: Total 42.476 kg

Nyttelast: Total 60.000 kg

Maks vekt total: 102.500 kg

Transportbredde: 4,45 m

Denne maskinen med 60 tonns nyttelast har vært utprøvd både av Feiring Bruk og av flere andre kunder i Norge i den senere tiden. Erfaringene er for mange overraskende gode. Maskinen er i dag satt i drift hos Feiring Bruk sitt pukkverk i Nittedal. Det er maskinfører Jon Henning Ruud som skal være sjåfør på denne. Både han og vedlikeholdsansvarlig i pukkverket, Tor Arne Nøst ser frem til å ta maskinen i bruk.

Nasta er eneleverandør av Bell dumpere i Norge. Det er allerede mange Bell dumpere ute i det norske markedet, men dette er altså den første Bell B60E levert norsk kunde. B60E er den største dumperen i sortimentet til produsenten.

Storkundeansvarlig hos Nasta, Vegard Gultvedt, og Ole Kristian Skauan, som er produktsjef hos Nasta, er begge enige i at både Bell B60E 4x4 og smalversjonen av Bell B45E 4x4 (med transportbredde under fire meter) vil bli godt mottatt:

– Dumperen vil være et flott tilskudd til entreprenør, tunnel og pukkverksindustrien i Norge, sier Gultvedt.

B60E er den største dumperen i sortimentet til produsenten. Foto: Nasta

– Bell er teknologisk langt framme både med hensyn til brukervennlighet og sikkerhet for maskinføreren. Med Bell Fleetmatic er det enkelt å følge opp driften med daglige og om ønskelig live oppfølging av laste og kjøremønster, sier Skauan.

Les også

Forsiden akkurat nå