NYHETER

Får kjøre gratis rundt Tresfjorden

Samferdselsdepartementet åpner for en prøveordning uten betaling av bompenger for kjøring på omkjøringsvegen rundt Tresfjorden i Vestnes kommune.

Lokal misnøye med det bompengeopplegget som nylig er satt i verk for Tresfjordbrua, gjør at departementet nå skal åpne for å kjøre gratis rundt fjorden.
Lokal misnøye med det bompengeopplegget som nylig er satt i verk for Tresfjordbrua, gjør at departementet nå skal åpne for å kjøre gratis rundt fjorden.
Redaksjonen
26. nov. 2015 - 15:25

- Vi har merket oss at det er noe lokal misnøye med det bompengeopplegget som nylig er satt i verk for Tresfjordbrua, og som ble lagt til grunn da Stortinget i 2012 behandlet prosjektet E136 Tresfjordbrua og E136 Vågstrandstunnelen. Med en prøveordning imøtekommer vi kritikk fra lokalbefolkningen rundt Tresfjorden, samtidig som vi oppretttholder et bomfritt alternativ  for befolkningen i Vågstranda ved kjøring rundt fjorden.  

Dette sier samferdselsminister Ketil Solvik Olsen i forbindelse med at Samferdselsdepartementet har sendt et brev til Møre og Romsdal fylkeskommune med nærmere orientering om opplegg for en mulig prøveordning.



I brevet vises det til at dagens bompengeordning betyr at det for kjøring rundt fjorden skal betales bompenger bare i tilfeller der begge bomstasjonen ved Tresfjorden passeres i løpet av én time. Opplegget ble utformet slik for å ivareta hensynet til lokalbefolkningen rundt fjorden.

Siden dagens bompengeordning er i tråd med tidligere behandling i Stortinget, er det nødvendig å orientere Stortinget forut for oppstart av en prøveordning med bompengefri kjøring rundt Tresfjorden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.