Slik kan E6 over Kvænangsfjellet se ut en aprildag. Men vinteren kan også være svært tøff, og veien har vært stengt på grunn av mye snø og stor skredfare.
Slik kan E6 over Kvænangsfjellet se ut en aprildag. Men vinteren kan også være svært tøff, og veien har vært stengt på grunn av mye snø og stor skredfare. (Foto: Berit Bjørnholt)

Stengte veier

Europavei 6 er åpnet igjen, men riksvei 7 er fremdeles stengt

Skredfare i nord, i Hallingdal har veien rast ut.

E6 over Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark åpnet igjen i ettermiddag. Dermed er ikek Finnmark lenger isolert fra resten av landet. I Hallingdal har deler av riksvei 7 rast ut, og er fremdeles stengt.

Les også

Store snømengder

E6 over Kvænangsfjellet er den eneste ferdelsåren mellom resten av landet og Kvænangen i Nord-Troms og Finnmark. Det finnes omkjøringsruter via både Sverige og Finland, men grensene er stengt på grunn av koronaepidemien.

Veien har vært mye stengt den siste uka etter at store snømengder har skapt snøskredfare, skriver iFinnmark.

Strekningen ble åpnet igjen klokka 15.30 i ettermiddag, etter at man blant annet hadde brukt helikopter for å sprenge bort snøskavler som truet med å rase ned på veien.

Snøskredfaren er for tiden betydelig i store deler av Finnmark.

Les også

Raste ut i innsjø 

Riksvei 7 i Hallingdal er stengt for vedlikeholdsarbeid i flere dager framover. Årsaken er at deler av veien er undergravd og har sklidd ut i innsjøen Krøderen.

Veien er stengt like sør for Gulsvik i Flå fra og med onsdag ettermiddag klokken 15, melder NRK. Det er omkjøring via E16 Valdres og fylkesvei 40 Numedal.

– Heldigvis er det mindre påsketrafikk i år på grunn av koronasituasjonen. I et vanlig år ville veistenging på denne tiden ført til store utfordringer, sier prosjektleder Knut Erik Skogen i Statens vegvesen.

Det er usikkert når riksveien kan gjenåpnes, men Statens vegvesen regner med at det kan skje innen skjærtorsdag, skriver Hallingdølen.

Les også

Forsiden akkurat nå