NYE VEIER

Espen Almlid er ansatt som ny utbyggingsdirektør i Nye Veier

Nye Veier omstrukturerer og skiller prosjekter på plan og utbygging. Dagens utbyggingsporteføljer samles til en, hvor Espen Almlid tiltrer som direktør 1. mars 2022.

Espen Almlid (43) har de siste fem årene vært ansatt i Bane NOR hvor han har hatt flere roller, senest som teknisk sjef i Utbyggingsdivisjonen.
Espen Almlid (43) har de siste fem årene vært ansatt i Bane NOR hvor han har hatt flere roller, senest som teknisk sjef i Utbyggingsdivisjonen. Foto: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
1. mars 2022 - 14:35

Espen Almlid (43) har de siste fem årene vært ansatt i Bane NOR hvor han har hatt flere roller, senest som teknisk sjef i Utbyggingsdivisjonen. Før det hadde han rollen som assisterende utbyggingsdirektør.

– Vi er glade for at Espen Almlid er blitt med på Nye Veier-laget. Almlid har sin kjernekompetanse i skjæringspunktet mellom prosjektstyring og økonomi. Han har med sin bakgrunn jobbet mye med å systematisere og strukturere oppfølging av prosjektporteføljen hos tidligere arbeidsgiver. Denne kompetansen er verdifull å bygge videre i oppgavene som venter i Nye Veiers allsidige utbyggingsportefølje, sier Nye Veiers administrerende direktør, Anette Aanesland i en pressemelding.

Bane Nor har stanset alt arbeid utenfor kvikkleiresonen i Moss. Her ved kulverten utenfor Carlbergtunnelen.
Les også

Oppdaget alvorlige avvik: Bane Nor stanser arbeid med jernbaneprosjekt i Moss

Kommer fra Bane NOR

I Bane NOR ledet Almlid Utbyggingsdivisjonens strategiarbeid. Erfaringer derfra tar han med seg inn i Nye Veier.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben. Jeg har et veldig godt inntrykk av Nye Veier etter å ha fulgt selskapet gjennom det offentlige rom siden oppstarten. Inntrykket er forsterket gjennom dialog med selskapet den senere tid. Dette er en organisasjon med mye flinke folk, sier Almlid.


Glødende opptatt av samferdsel

– Jeg er glad for å fortsette innen samferdselssektoren og ønsker å bidra videre til å utvikle den. Utvikling av samferdselsinfrastruktur er en veldig viktig oppgave, og vi er privilegerte som får være med å bygge landet. Dette er veldig motiverende å være med på, sier Almlid.

Utbyggingsporteføljen består av alle prosjekter som er i produksjon eller er prioritert for utbygging, mens alle prosjekter i planfase samles i egen planportefølje. Ringeriksporteføljen, som består av Ringeriksbanen og E16 Skaret-Hønefoss, fortsetter som egen enhet.

Containerne på godstoget lå nærmest stablet oppå hverandre etter avsporingen ved inngangen til Arnanipatunnelen i Bergen.
Les også

Bane Nor krever at togselskapet betaler for oppryddingen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.