Statsminister Erna Solberg på talerstolen under åpningen av Arctic Entrepreneur, som er maskinentreprenørenes store, årlig samling.
Statsminister Erna Solberg på talerstolen under åpningen av Arctic Entrepreneur, som er maskinentreprenørenes store, årlig samling. (Foto: Jarle Skoglund)

Statsministeren besøkte Arctic Entrepreneur

Erna lot krise være krise - valgte å møte entreprenørene på Arctic Entrepreneur

Statsminister Erna Solberg tok seg god tid både på talerstolen og til utstillervandring da hun deltok på Arctic Entrepreneur på Gardermoen i dag.

Det var en statsminister som på ingen måte var preget av regjeringskrise som holdt innledning på årets Arctic Entrepreneur.

MEF-entreprenørenes årlige bransjetreff på Gardermoen samler i år hele 1500 deltagere, og det var lenge knyttet spenning til om statsministeren ville dukke opp slik det var planlagt, etter de siste dagers dramatikk i regjeringen.

Det gjorde hun, med et uvanlig stort kobbel av journalister etter seg.

Les også

Men Dale kom ikke

Også samferdselsminister Jon Georg Dale sto på programmet, men han hadde meldt avbud, og har tydeligvis allerede begynt å forberede sin avgang.

Statsministeren slo innledningvis fast at Granavold-erklæringen fremdeles vil ligge fast i fortsettelsen av regjeringens arbeid selv om Fremskrittspartiet nå går ut, og at det høye ambisjonsnivået for satsingen på infrastruktur skal fortsette.

– Samferdsel er den satsingen som har hatt største vekst siden vi overtok regjeringsmakten i 2013. Hele 80 prosent økning har vi hatt i investeringer og vedlikehold på dette området, og det er et arbeid som skal fortsette, lovet hun.

– Dere skal bruke mindre tid på skjemaer

MEFs medlemsbedrifter er små og mellomstore virksomheter som er spredt ut over hele landet, og statsministeren sa at regjeringen hele tiden arbeider for å bedre rammebetingelsene deres.

Statsminister Erna Solberg med MEFs formann Arnfinn Repstad til høyre. Foto: Jarle Skoglund

– Vi arbeider hele tiden for å gi rammer og et skattesystem som inspirerer til investering, nyskaping og norsk eierskap i norsk næringsliv. Dere tilhører grunnfjellet i verdiskapningen og sysselsettingen her til lands, og for oss er det viktig å gjøre hverdagen med å administrere bedriftene deres så enkel som mulig. Dere skal ikke bruke tiden på irriterende skjemaer, sa Erna Solberg.

Mange entreprenørbedrifter har vært tynget av store momsutlegg på krav som havner i rettsapparatet, og som ikke får sitt oppgjør før etter mange år. Statsministeren fortalte at dette har finansdepartementet fått i oppdrag å utrede, med mål om å finne fram til et nytt og mindre økonomisk krevende regelverk.

Erna Solberg fortalte også at det vil komme en felles handlingsplan mot arbeidskriminalitet, som også vil omfatte anleggsbransjen.

Forsiden akkurat nå