NYHETER

Erna kom til Vesterålen med tunnelplaner

Statsminister Erna Solberg (H) hadde med seg planer om en tunnel under Hadselfjorden mellom Lofoten og Vesterålen da hun besøkte Melbu i Nordland lørdag.

Vågan-ordfører Eivind Holst (t.v.) og kollega i Hadsel, Kjell Børge Freiberg, er svært fornøyde med statsminister Erna Solberg sitt initiativ om å utrede en tunnelløsning som kan binde sammen Lofoten og Vesterålen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Vågan-ordfører Eivind Holst (t.v.) og kollega i Hadsel, Kjell Børge Freiberg, er svært fornøyde med statsminister Erna Solberg sitt initiativ om å utrede en tunnelløsning som kan binde sammen Lofoten og Vesterålen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Bilde: Bjørnbakk,Jan-Morten
NTB
3. aug. 2015 - 08:14

Melbu (NTB-Jan Morten Bjørnbakk): – Det å bygge Vesterålen og Lofoten sammen uten å være avhengig av ferje, vil være et veldig godt utviklingstrekk for denne regionen, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Statsministeren ble møtt med jubel da hun annonserte veiinitiativet på torget i Melbu i Vesterålen lørdag ettermiddag.

– Vi framskynder utviklingen på sambandet E10 ved å framskynde utredningen. Vi tilbyr fylkeskommunen at staten tar regningen, sier Solberg.

 

Glade ordførere

Ordførerne på begge sider av Hadselfjorden tror utredningen vil føre til at tunnelen blir bygget.

– Dersom vi får bygget en tunnel, vil dette bety vekst og utvikling for Lofoten og Vesterålen. Alle gode initiativ starter med en utredning. Etter dette vil jeg anta at det kan ta fem-ti år før en tunnel kan være realisert, sier Vågan-ordfører Eivind Holst (H).

– Tiden er nå moden for å ta opp Hadselfjordtunnelen igjen, fordi det her ligger utviklingsmuligheter som absolutt gir merverdi, sier Hadsel-ordfører Kjell Børge Freiberg (H).

Freiberg sier tidligere beregninger har anslått at tunnelen vil koste opp mot 1,5 milliarder kroner.

 

Skal erstatte ferje

– Vi ønsker å få fram både gevinster og kostnader ved en eventuell ferjefri forbindelse mellom Fiskebøl og Melbu i Nordland, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

I dag går det ferje mellom Melbu og Fiskebøl i Lofoten.

– Jeg kjørte selv denne strekningen i april og møtte både næringsliv, privatpersoner og lokalpolitikere som diskuterte muligheten for en ferjefri forbindelse. Det arbeidet følger vi nå opp, sier Solvik-Olsen.

Samferdselsdepartementet vil be Statens vegvesen om å ha utredningen klar innen neste sommer. I tillegg til muligheten for en tunnel skal utredningen se på helheten i transportsystemet i Lofoten og Vesterålen. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.