NYHETER

Elektrojobben i Ljøtunnelen er ute

Statens vegvesen har lyst ut elektroinstallasjonene i den 3 650 meter lange Ljøtunnelen på Sunnmøre. Det blir en stor jobb som også omfatter vifter. Fristen er satt til 5. mai.

Dette er søndre påhugg i Ljøtunnelen. De som vil montere det elektriske utstyret i den, må levere anbud innen 5. mai. (Foto: Statens vegvesen)
Dette er søndre påhugg i Ljøtunnelen. De som vil montere det elektriske utstyret i den, må levere anbud innen 5. mai. (Foto: Statens vegvesen)
16. mars 2015 - 08:07

Ljøtunnelen er en rassikringstunnel som inngår i fylkesveg 60 i Stranda kommune. Den drives av Skanska, men i tråd med vanlig praksis settes elektroarbeidet ut som en egen entreprise.

Det som ikke er like vanlig, er at av viftene inngår i elektroentreprisen. 18 vifter med opphengsrammer skal leveres og monteres. I tilknytning til dem skal det leveres og monteres vindmåler og 6 gassmålere.

For øvrig omfatter oppdraget blant annet levering og montering av 3,9 km kabelbru, ca. 500 lysarmaturer, 145 ledelysarmaturer, avbruddsfri strømforsyning med batterier for sikkerhetsinstallasjoner og styringsanlegg, fordelings- og styretavler for fem tekniske bygg, 22 nødstasjoner, 25 innvending belyste skilt, to snunisjeskilt, 3,6 km antennekabel, 4 km fiberkabel, to automatiske bommer og fem røde vekselblink.

Ljøtunnelen skal erstatte to tunneler - Ljønibbetunnelen og Hamregjøtunnelen. De er forbundet med hverandre med et kort rasoverbygg. Total tunnellengde er 3 090 meter.

Sør for de to tunnelene er det en rasfarlig strekning som forsvinner fra vegnettet når den nye tunnelen blir ferdig. I stedet for å forlenge de gamle tunnelene har Vegvesenet valgt å sprenge en helt ny tunnel. Årsaken er at de gamle tunnelene er i dårlig forfatning og måtte oppgraderes betydelig hvis de skulle benyttes i framtida. Omkjøringsmulighetene er dårlige i dette området. I stedetfor å sende trafikantene ut på en lang omveg, har Vegvesenet valgt å drive en helt ny tunnel.

Gjennomslag i Ljøtunnelen er ventet til sommeren. Høsten neste år skal den være klar til bruk.

 

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.