NYHETER

Elektrojobb på ny E16 er utlyst

2. oktober er en dato å merke seg for alle elektroentreprenører. Det er siste frist for å gi anbud på elektroarbeidet på ny E16 mellom Kongsvinger og Slomarka.

Innen 2. oktober vil Vegvesenet ha pris på elektroarbeidet på denne strekningen. (Ill.: Statens vegvesen)
Innen 2. oktober vil Vegvesenet ha pris på elektroarbeidet på denne strekningen. (Ill.: Statens vegvesen)
28. aug. 2013 - 08:38

E16 var lenge kjent som riksveg 2. Den fikk europavegstatus i fjor høst da Gävle ved den svenske østkysten ble det nye østlige endepunktet for E16. Før den tid var det Sandvika i Bærum.

Strekningen Kongsvinger-Slomarka ligger i Hedmark fylke. Mellom ytterpunktene er det 16,5 km og 3 to-planskryss.

Den som får elektrokontrakten skal levere og montere lysmaster med tilhørende utstyr. De skal stå med knapt 40 meters mellomrom. Entreprisen omfatter også alt elektroarbeid i forbindelse med belysning av vegen og forberedende arbeid for SRO-anlegg.

Alle mastene skal stå på én side av vegen. Ensidig belysning er mulig fordi total vegbredde bare blir 16,5 meter, selv om det blir en fire-felts motorveg. Mastene får avskjæringsledd som gjør at de knekker lett hvis de blir påkjørt.

Prosjekteringen av elektroarbeidet er utført av Rasmussen & Strand. Den nye E16 blir åpnet for trafikk sent på høsten neste år.

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.