TRAFIKK OG ITS

Elbilister må betale bompenger i Rogaland - kan skje allerede fra høsten av

Fylkestinget vedtok tirsdag at elbiler skal betale halv pris i alle bomstasjoner i Rogaland, men når vedtaket trer i kraft, er fortsatt usikkert.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Tore Meek/NTB scanpix
13. juni 2018 - 09:44

Ifølge Stavanger Aftenblad kan elbilistene bli nødt til å betale bompenger allerede fra høsten av, når de nye bomstasjonene kommer i distriktet. Forutsetningen for dette er ifølge avisen at det vedtas i revidert statsbudsjett at det skal være lov å ta opptil halv pris i bomstasjonene for elbiler. Stortinget vil trolig vedta dette fredag.

LES OGSÅ: Neste år blir det slutt for gratispasseringer for elbiler i Oslo

Bør få bedre tid

Alle partiene i fylkestinget er enige om at elbiler skal betale bompenger, men Venstre, MDG og KrF har foreslått å utsette iverksettelsen.

– Mange har investert i elbil, og mange står på venteliste for elbil, blant annet for at de slipper bompenger. Derfor mener vi at elbileiere burde fått bedre tid på seg, slik at det ble mer skånsomt, sier Kjartan Alexander Lunde (V) til avisen.

Bør koste

Han sier bakgrunnen for ønsket om bompenger er at elbiler, på lik linje med andre biler, sliter på veiene og tar plass.

– Det er bra for miljøet at flere kjører elbil, men det må koste å bruke bil uansett, sier Lunde.

LES OGSÅ: Det toårige ELinGO prosjektet er fullført

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.