Mannskaper i arbeid etter at fjellblokka som stod igjen etter raset ved E18 ved Bommestad ble sprengt tirsdag formiddag.
Mannskaper i arbeid etter at fjellblokka som stod igjen etter raset ved E18 ved Bommestad ble sprengt tirsdag formiddag. (Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix)

E18-raset får etterspill

Uavhengig ekspertutvalg skal gjennomgå raset på E18

Og skal levere foreløpig rapport før 15. februar.

Et uavhengig ekspertutvalg skal gå gjennom raset på E18 ved Larvik. Utvalget er allerede satt ned og skal levere en foreløpig rapport innen 15. februar.

– Vi stiller spørsmål om hvordan dette kunne skje og målsettingen er å få fram alle fakta for å belyse saken og lære for fremtiden. Vi må finne ut om regelverket er fulgt. Dette er en alvorlig hendelse som vi skal komme til bunns i, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Professor Bjørn Nilsen ved Institutt for geovitenskap og petroleum ved NTNU leder ekspertutvalget, som også består av Eivind Okstad (Sintef), Vidar Kveldsvik (NGI), Anders Beitnes (Beitnes Consulting) og Øystein Nordgulen (NGU).

Veistrekningen der raset gikk, ble åpnet sommeren 2017.

Les også

 

 Vurderer mer sprengning

Vegvesenet vurderer nå omfanget av det videre arbeidet for å få ryddet veien og sikret fjellet, og ikke minst om det vil være nødvendig med ytterligere sprengning for å få fjernet mer masse.

E18 har vært stengt etter steinraset som gikk ved innkjøringen til Larviktunnelen fredag kveld. Ingen ble skadd i raset. 

Les også

 

 

Forsiden akkurat nå