NVTF

Egil Lundebrekkes Minnepris 2020 gikk til Våre Veger

Norsk Veg og Trafikkfaglig Forening har tildelt Egil Lundebrekkes Minnepris for 2020 til Våre Veger.

Fra prisutdelingen. Fv. redaktør Jarle Skoglund, Helge Jensen, som er leder i Norsk Veg og Trafikkfaglig Forening, samt salgssjef Steinar Alvestad.
Fra prisutdelingen. Fv. redaktør Jarle Skoglund, Helge Jensen, som er leder i Norsk Veg og Trafikkfaglig Forening, samt salgssjef Steinar Alvestad. Foto: NVTF
15. des. 2020 - 12:47

Hovedstyret i Norsk Veg og Trafikkfaglig Forening (NVTF) har tildelt Egil Lundebrekkes Minnepris for 2020 til Våre Veger ved redaktør Jarle Skoglund og salgssjef Steinar Alvestad.

Minneprisen består av et kunstverk og diplom, samt ett års gratis medlemskap i NVTF.

– Redaktør Jarle Skoglund og salgssjef Steinar Alvestad har i løpet av flere tiår skrevet, utgitt og utviklet Våre Veger til et utstillingsvindu for vei og trafikk i Norge. De to har hatt et tett og godt samarbeid, etter hvert også med nye medarbeidere, sa styreleder i NVTF, Helge Jensen ved utdelingen av prisen. Han viste til at Steinar Alvestad begynte i Ingeniørforlaget i 1977, og er i ferd med å gå over i pensjonistenes rekker. Mens Jarle Skoglund har snart 30 års jubileum som redaktør.

– Bidraget til vei- og trafikkområdet i Norge er gjennom Våre Veger betydelig og tilnærmet uvurderlig. Styret i NVTF vil med tildelingen av Egil Lundebrekkes Minnepris gi en anerkjennelse til dette tospannets innsats for å ta frem både store og små, kontroversielle, og særlig veldig flotte prosjekter til glede for våre medlemmer, etater og de mange bransjene som alle er involvert i vei- og trafikkområdet.

– Presentasjon og kommunikasjon av fagfeltet vårt er viktig, og vil aldri gå av moten, selv i den digitale verden. Redaksjonen er også der med gjennom den digitale plattformen Veier24. Våre Veger er en viktig del av TU Medias portefølje, og mange ser frem til å få tidsskriftet på matten eller i postkassen, like presentabelt og aktuelt hver gang, heter det i begrunnelsen.

Prosjektsjef for Fellesprosjektet Arna - Stanghelle,  Katrine Sælensminde Erstad
Les også

Arna-Stanghelle: Disse kontraktene på megaprosjektet blir lyst ut først

Om Egil Lundebrekke

Egil Lundebrekke (1939- 2000) hadde sitt virke i Statens vegvesen. Hans ideer og elegante veilinjer finnes mange steder i landet. Han var kjent for å være en idéskaper som trakk andre med seg i kreative prosesser. Han forsto sammenhengene mellom veisektoren, miljøet og samfunnet, og han var opptatt av fagtemaene veien i landskapet, vei i by og veitunneler. Han hadde et stort nettverk og meddelte ofte sine faglige vurderinger direkte til beslutningstakere. Egil Lundebrekke var en glimrende læremester og foredragsholder, og var kjent og respektert også internasjonalt blant annet gjennom Nordisk Vegteknisk Forbund og i World Road Association (PIARC).

 

For første gang i historien skal fienden i øvelsen, finske og svenske styrker, forsøke å «invadere» Norge, når grenseovergangen ved Valtakunnanraja rett nord for Kivilompolo i Finland skal krysses. Samtidig prøver lokale heimevernsstyrker å beseire de profesjonelle styrkene fra US Navy.
Les også

Svensk-finske Nato-soldater «invaderte» Norge i historisk øvelse

Om prisen

Norsk Veg og Trafikkfaglig Forening er ansvarlig for tildeling av minneprisen, og ønsker med prisen å gi honnør til personer som markerer seg i det vei- og trafikkfaglige miljøet i Norge, og som gjennom sitt virke utviser høy faglige kompetanse og kreativitet. Styret i NVTF har besluttet at årets tildeling markerer en overgang fra denne konkrete minneprisen til en innovasjonspris innenfor veg og trafikk.

Administrerende direktør Terje Pilskog i Scatec sier han er veldig fornøyd med samarbeidet og støtten fra NORAD
Les også

Fornybarselskapene: Inntektene nesten doblet – men stuper på børs

 

 

 

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.