ANLEGGSBRANSJEN

EBA inviterer til entreprenørdag 27. mai

Tema: Norske entreprenører skal styrke konkurranseevnen og lede an i klimaarbeidet.

Kari Sandberg er adm. dir. i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA).
Kari Sandberg er adm. dir. i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA). Foto: EBA
12. mai 2021 - 13:29

Som Norges største fastlandsnæring, etterlater BAE-næringen seg et betydelig klimafotavtrykk. Hvordan bransjen bestiller, planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder bygg og anlegg vil ha stor betydning for miljøet. 

– Før pandemien var klimakrisen vår tids største utfordring, og det er den fortsatt. Nettopp i vår næring finnes mange av løsningene for en økonomisk, miljømessig og sosialt bærekraftig fremtid, sier Kari Sandberg, adm. dir. i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA), i en pressemelding.

EBA er bygg- og anleggsnæringens største bransjeorganisasjon, og skal i samarbeid med NHO og BNL ta en sterkere posisjon og være et viktig bindeledd mellom næringen, kunder og det offentlige i bærekraftarbeidet.

Miljøkrav, bærekraft og verdiskapning står derfor øverst på agendaen når Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) samler bransjen til Entreprenørdagen 27. mai.

Les også

Statsråden innleder

Årets digitale Entreprenørdag innledes av samferdselsminister Knut Arild Hareide. Deretter følger foredragsholdere fra næringen, myndigheter og viktige interessenter på med to intense timer med markedsutsikter og prognoser i næringen og krav fra finansinstitusjonene. Det redegjøres for nye krav til klimaregnskap, hva entreprenørene kan forvente fra kunder og myndigheter, og hvordan NTP kan bidra til sysselsetting, verdiskapning og bærekraftige løsninger. 

– Det finnes stor vilje hos våre medlemsbedrifter til å ta aktivt del i klimaarbeidet og vi vet at bygg- og anleggsnæringen er en viktig del av klimaløsningen. Vi er viktige, både i kraft av det vi driver med og fordi vi står for en så stor del av den samlete sysselsettingen og verdiskapingen i hele landet. Denne omstillingen må vi klare samtidig som vi sikrer lønnsomhet og styrker konkurransekraften, sier Sandberg.

Entreprenørdagen gjennomføres som et webinar 27. mai fra klokken 09.00 til 11.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle som ønsker å delta.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.