Fra E6 gjennom Harran før den ble bygget om i 2014.
Fra E6 gjennom Harran før den ble bygget om i 2014.

E6-oppgjør havner i retten

Røstad Entreprenør AS og Statens vegvesen er ikke blitt enige om sluttoppgjør etter en E6-jobb i Harran og møtes derfor i Namdal tingrett i mars.

Røstad Entreprenør hadde en kontrakt for bygging av rundt tre kilometer ny E6 nord for Harran sentrum i Nord-Trøndelag , en jobb som ble avsluttet høsten 2014. Kontraktssummen var på 76,1 millioner kroner. Entreprenøren er blitt uenig med Statens vegvesen om sluttoppgjøret, skriver Trønder-Avisa.

Ifølge Tone Melhus Romstad i Statens vegvesen, som var prosjektleder for veganlegget, dreier uenigheten seg om et beløp på rundt 1 millioner kroner. Daglig leder Lars Petter Sjøvold hos Røstad Entreprenør kan ikke uttale seg om saken av hensyn til taushetsklausulen i kontrakten. Entreprenørens advokat, Thomas Lidal Jamne sier til Trønder-Avisa at det er uenighet mellom partene om ansvar for merutgifter.

Saken er berammet i Namdal tingrett 15. og 16. mars .

E6-anlegget i Harran hadde en totalramme på rundt 260 millioner kroner. Anlegget omfattet også bygging av en 220 meter lang ny bru over Namsen til avløsning for gamle Nes bru.

Forsiden akkurat nå