E6 GUDBRANDSDALEN

E6 gjennom Ringebu: Etterlengtet og spesiell gang- og sykkelbru har åpnet

Anlegg Øst er ferdig med 52 meter lang buebru i tre med betongdekke.

Ordfører Arne Fossmo i Ringebu åpnet Våla gang- og sykkelbru 18. desember. Odd Inge Aaheim, Anlegg Øst (t.v.) og Henrik Eineteig Wedum, Statens vegvesen holdt i hver sin ende av snora. Bak ordføreren står Jan Nørstegård i Statens vegvesen.
Ordfører Arne Fossmo i Ringebu åpnet Våla gang- og sykkelbru 18. desember. Odd Inge Aaheim, Anlegg Øst (t.v.) og Henrik Eineteig Wedum, Statens vegvesen holdt i hver sin ende av snora. Bak ordføreren står Jan Nørstegård i Statens vegvesen. Foto: Eli Ramstad, Statens vegvesen
19. des. 2020 - 14:34

Fredag 18. desember klipte ordfører Arne Fossmo snora for den etterlengtede gang- og sykkelbrua langs E6 i Ringebu. Flere års bekymring for trafikksikkerheten til de myke trafikantene langs E6 gjennom Ringebu sentrum er over.

Med ny, separat gang- og sykkelbru ved siden av den smale, trafikkerte E6-brua, kan både små og store puste lettet ut. Nå slipper de å gå og sykle med biler og store trailere bare centimeter unna.

Siv Mossleth er stortingsrepresentant for Senterpartiet, Nordland
Les også

Nye Veier mister prosjekt

Spesiell gang- og sykkelbru

Åpningen av Våla gang- og sykkelbru var begrenset på grunn av pandemien, men som seksjonsleder Jan Nørstegård i Statens vegvesen sa da han ønsket ordfører, elever fra Ringebu ungdomsskole og media velkommen:

– Det er en kjempefin dag i dag! Vi er ferdig med ei etterlengtet bru. Vi har lagt til rette for at gående og syklende kan komme seg trygt fram over Våla og slippe å gå på den gamle, trange brua på E6, sa han, ifølge en pressemelding fra Vegvesenet.

Vis mer

Nørstegård påpekte at Ringebu har fått ei flott bru:

– Det finnes vel ikke maken når det gjelder denne typen bru på gang- og sykkelvei. Denne brutypen er brukt på noen kjørebruer, men aldri på gang- og sykkelbruer, så vidt jeg vet.

Anlegg Øst Entreprenør har bygd gang- og sykkelbrua på oppdrag fra Statens vegvesen. Byggingen startet i februar i år og har gått helt etter planen.

Tretten bru fotografert samme dag som den kollapset, 15. august 2022. Brua levde i ti år før den kollapset som følge av en blokkutriving, ifølge Havarikommisjonen.
Les også

Mener tilsvarende brukollaps kan skje igjen

Takknemlig ordfører

Elever fra Ringebu ungdomsskole var de første til å krysse den nye gang- og sykkelbrua. <i>Foto:  Eli Ramstad, Statens vegvesen</i>
Elever fra Ringebu ungdomsskole var de første til å krysse den nye gang- og sykkelbrua. Foto:  Eli Ramstad, Statens vegvesen

Ordfører Arne Fossmo var strålende fornøyd med den nye brua: – Vi begynte å mase om den så tidlig som i 2017. Det har vært mange henvendelser fra foreldre og andre myke trafikanter om den manglende trafikksikkerheten på E6-brua. Norges Lastebileierforbund har også vært veldig opptatt av trafikksikkerheten og hvor trangt det er på E6-brua når to lastebiler møtes, sa han.

– Nå er brua ferdig. Ringebu kommune er veldig takknemlig for at prosjektet er realisert, sa ordføreren. Han roste Statens vegvesen som har vist velvilje til å være med på å ta trafikksikkerheten gjennom Ringebu sentrum på alvor, og Trygg Trafikk for veiledning og støtte.

15. august 2022 kollapset Tretten bru.
Les også

Havarikommisjonen: Tretten bru burde vært stengt etter kontroll i 2016

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.