Ordfører Arne Fossmo i Ringebu åpnet Våla gang- og sykkelbru 18. desember. Odd Inge Aaheim, Anlegg Øst (t.v.) og Henrik Eineteig Wedum, Statens vegvesen holdt i hver sin ende av snora. Bak ordføreren står Jan Nørstegård i Statens vegvesen.
Ordfører Arne Fossmo i Ringebu åpnet Våla gang- og sykkelbru 18. desember. Odd Inge Aaheim, Anlegg Øst (t.v.) og Henrik Eineteig Wedum, Statens vegvesen holdt i hver sin ende av snora. Bak ordføreren står Jan Nørstegård i Statens vegvesen. (Foto: Eli Ramstad, Statens vegvesen)

E6 gjennom Ringebu: Etterlengtet og spesiell gang- og sykkelbru har åpnet

Anlegg Øst er ferdig med 52 meter lang buebru i tre med betongdekke.

Fredag 18. desember klipte ordfører Arne Fossmo snora for den etterlengtede gang- og sykkelbrua langs E6 i Ringebu. Flere års bekymring for trafikksikkerheten til de myke trafikantene langs E6 gjennom Ringebu sentrum er over.

Med ny, separat gang- og sykkelbru ved siden av den smale, trafikkerte E6-brua, kan både små og store puste lettet ut. Nå slipper de å gå og sykle med biler og store trailere bare centimeter unna.

Les også

Spesiell gang- og sykkelbru

Åpningen av Våla gang- og sykkelbru var begrenset på grunn av pandemien, men som seksjonsleder Jan Nørstegård i Statens vegvesen sa da han ønsket ordfører, elever fra Ringebu ungdomsskole og media velkommen:

– Det er en kjempefin dag i dag! Vi er ferdig med ei etterlengtet bru. Vi har lagt til rette for at gående og syklende kan komme seg trygt fram over Våla og slippe å gå på den gamle, trange brua på E6, sa han, ifølge en pressemelding fra Vegvesenet.

Våla gang- og sykkelbru

  • Brutype: Buebru i tre med betongdekke
  • Lengde: 52 meter
  • Gangbredde: 3 meter
  • Kostnad: 27 millioner kroner
  • Byggetid: Februar-desember 2020
  • Byggherre: Statens vegvesen
  • Entreprenør: Anlegg Øst
  • Prosjektering: Norconsult

Nørstegård påpekte at Ringebu har fått ei flott bru:

– Det finnes vel ikke maken når det gjelder denne typen bru på gang- og sykkelvei. Denne brutypen er brukt på noen kjørebruer, men aldri på gang- og sykkelbruer, så vidt jeg vet.

Anlegg Øst Entreprenør har bygd gang- og sykkelbrua på oppdrag fra Statens vegvesen. Byggingen startet i februar i år og har gått helt etter planen.

Les også

Takknemlig ordfører

Elever fra Ringebu ungdomsskole var de første til å krysse den nye gang- og sykkelbrua. Foto: Eli Ramstad, Statens vegvesen

Ordfører Arne Fossmo var strålende fornøyd med den nye brua: – Vi begynte å mase om den så tidlig som i 2017. Det har vært mange henvendelser fra foreldre og andre myke trafikanter om den manglende trafikksikkerheten på E6-brua. Norges Lastebileierforbund har også vært veldig opptatt av trafikksikkerheten og hvor trangt det er på E6-brua når to lastebiler møtes, sa han.

– Nå er brua ferdig. Ringebu kommune er veldig takknemlig for at prosjektet er realisert, sa ordføreren. Han roste Statens vegvesen som har vist velvilje til å være med på å ta trafikksikkerheten gjennom Ringebu sentrum på alvor, og Trygg Trafikk for veiledning og støtte.

Les også

Forsiden akkurat nå