E39 BETNA-HESTNES

E39 Betna-Hestnes: Syltern/Metrostav har klaget inn Vegvesenet for Kofa

Arbeidsfellesskapet mener Bertelsen & Garpestad skulle vært avvist fra konkurransen.

Foto: Frank Halvor Melby/Statens vegvesen
11. jan. 2022 - 10:22

I mars i fjor ble det klart at Vegvesenet hadde valgt ut disse tre grupperingene til å konkurrere om å få bygge ny E39 Betna-Hestnes:

  • Bertelsen & Garpestad med prosjekterende Sweco Norge
  • Hæhre Entreprenør med prosjekterende Aas-Jakobsen
  • Arbeidsfellesskapet Johs. J. Syltern/Metrostav Norge med prosjekterende AFRY Norge

I oktober kom beskjeden om at etter forhandlingene hadde Bertelsen & Garpestad vunnet anbudskonkurransen, selv om de lå høyest av tre ved anbudsåpning.

Nå har J. J. Syltern/Metrostav Norge klaget inn avgjørelsen for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa). Klagen er registrert inn hos Kofa den 5. januar.

Som det heter i Kofas kortfattede redegjørelse for den innkomne saken: «Innklagede gjennomførte en konkurranse med forhandling for inngåelse av en kontrakt om totalentreprise for prosjektering og bygging av ny E39 mellom Betna og Hestnes. Klager anfører at innklagede har brutt regelverket for offentlige anskaffelser ved ikke å avvise valgte leverandørs tilbud. Klager har i tillegg anført at innklagede har vektlagt feil faktum i tilbudsevalueringen.»

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.