E39 BETNA-HESTNES

E39 Betna-Hestnes: Syltern/Metrostav har klaget inn Vegvesenet for Kofa

Arbeidsfellesskapet mener Bertelsen & Garpestad skulle vært avvist fra konkurransen.

Dronefoto tatt rett over traseen for den nye veien. Utsikt retning østover mot Valsøya. Otnes i forgrunnen.
Dronefoto tatt rett over traseen for den nye veien. Utsikt retning østover mot Valsøya. Otnes i forgrunnen. Foto: Frank Halvor Melby/Statens vegvesen
11. jan. 2022 - 10:22

I mars i fjor ble det klart at Vegvesenet hadde valgt ut disse tre grupperingene til å konkurrere om å få bygge ny E39 Betna-Hestnes:

  • Bertelsen & Garpestad med prosjekterende Sweco Norge
  • Hæhre Entreprenør med prosjekterende Aas-Jakobsen
  • Arbeidsfellesskapet Johs. J. Syltern/Metrostav Norge med prosjekterende AFRY Norge

I oktober kom beskjeden om at etter forhandlingene hadde Bertelsen & Garpestad vunnet anbudskonkurransen, selv om de lå høyest av tre ved anbudsåpning.

Nå har J. J. Syltern/Metrostav Norge klaget inn avgjørelsen for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa). Klagen er registrert inn hos Kofa den 5. januar.

Som det heter i Kofas kortfattede redegjørelse for den innkomne saken: «Innklagede gjennomførte en konkurranse med forhandling for inngåelse av en kontrakt om totalentreprise for prosjektering og bygging av ny E39 mellom Betna og Hestnes. Klager anfører at innklagede har brutt regelverket for offentlige anskaffelser ved ikke å avvise valgte leverandørs tilbud. Klager har i tillegg anført at innklagede har vektlagt feil faktum i tilbudsevalueringen.»

Problemstrekninger på E18 og E39 i Agder og Telemark. Tekstboblene viser hva slags ekstra utstyr som er satt inn i dagens kontrakt.
Les også

Kontrakt til 731 mill. skal gi færre problemer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.