E18 forbi Tønsberg klar for fri ferdsel etter lang tids innsnevring

Fredag kan man igjen kjøre firefelts E18 forbi Tønsberg i 110 km/t. Det omfattende arbeidet med å sikre fjellskjæringer er endelig ferdig.

Fjellsikringsarbeidet ved E18 i Tønsberg er nå ferdig. Fredag morgen vil trafikken gå som normalt forbi Holmenåsen igjen.
Fjellsikringsarbeidet ved E18 i Tønsberg er nå ferdig. Fredag morgen vil trafikken gå som normalt forbi Holmenåsen igjen. Foto: Statens vegvesen
3. juni 2021 - 10:09

Ved fjellskjæringen Holmenåsen ved Tønsberg har det pågått sikringsarbeid siden november 2020, kun avbrutt fra januar til mars på grunn av kulde og is. Dette har gjort at nordgående trafikk har vært innsnevret til ett kjørefelt og nedsatt hastighet forbi anleggsområdet. Nå er arbeidet her ferdig. En uke tidligere enn det som før var annonsert.

Doble skift for å bli ferdig før sommertrafikken

Statens vegvesen melder om at selve arbeidet med fjellskjæringen ble ferdig på lørdag. Siden da har det det blitt ryddet opp ved anlegget, og entreprenøren har jobbet med å sette i stand vegen igjen. Natt til fredag fjernes sperringene, og trafikantene på veg mot Holmestrand og Oslo kan kjøre som normalt igjen.

- Jeg vil rose entreprenøren vår, Risa AS som i samarbeid med Skoppum Grunnarbeid har jobbet veldig bra med oppdraget. Siden oppstarten i mars, har de jobbet to skift for å bli ferdige så tidlig som mulig, sier prosjektleder Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Fjellet har bestemt tidsskjemaet

 

Hansen forteller at eksakt fremdrift og omfang har vært utfordrende å beregne på forhånd.
- Det er først når vi borer innover i fjellet at vi ser hva som må gjøres. Sånn sett er det fjellet som har bestemt tidsskjemaet her, forklarer han. Tidligere har Hansen sagt at arbeidet skulle være ferdig til søndag 13. juni, men effektivt arbeidet gjør at vegsperringene langs nordgående kjørefelt kan fjernes tidligere.

Fjellskjæringen ved Holmenåsen er om lag 750 meter lang, og cirka 1000 bolter/stag er boret inn i fjellet. I tillegg er det montert cirka 5000 kvadratmeter med sikringsnett. Arbeidet er et resultat av evalueringen etter raset på E18 Bommestad i desember 2019, hvor Statens vegvesen startet en omfattende kartlegging og sikring av fjellskjæringer langs E18 i Vestfold.

Ingen planlagt E18-aktivitet i helgene

Etter hvert som været blir varmere og sommeren kommer nærmere, er det mange som skal tilbringe helgene ved kysten. For å sikre god fremkommelighet, har Statens vegvesen bestemt at det ikke skal utføres planlagt vedlikeholdsarbeid på E18 i Vestfold og Telemark og Agder i helgene. Vanlig inspeksjon og driftsoppgaver vil bli utført for å sikre trygge og fremkommelige veger.

- Vi vet at mange reiser sørover i helgene på denne tiden. Fremkommelighet og god trafikkavvikling er viktig for oss, og derfor blir det ikke planlagte aktiviteter på E18 i disse to fylkene i helgene i juni og i fellesferien, sier Tore Jan Hansen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.