NYHETER

E16 Skaret – Hønefoss kan starte i 2019

Regjeringen har gitt klarsignal om å starte planleggingen av på E16 Skaret – Hønefoss. Ny veg og jernbane på strekningen skal planlegges som ett prosjekt.

Statsminister Erna Solberg, Venstreleder Trine Skei Grande, KRF-leder Knut Arild Hareide og Frp-leder Siv Jensen delte ut kake da regjeringen presentert  at planleggingen av ny E16 ogRingeriksbane nå starter opp.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg, Venstreleder Trine Skei Grande, KRF-leder Knut Arild Hareide og Frp-leder Siv Jensen delte ut kake da regjeringen presentert at planleggingen av ny E16 ogRingeriksbane nå starter opp. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
31. aug. 2015 - 10:44

-Ringeriksbanen og E16 skal binde Ringeriksregionen sammen med Osloregionen, reiselivsstedene i Hallingdal bindes tettere mot Østlandet og Oslo og Bergen kommer én time nærmere hverandre i reisetid, sa statsminister Erna Solberg da hun presenterte planen sammen med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), finansminister Siv Jensen (Frp), Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide.

 

Reisetiden ned

- Ringeriksbanen er viktig både for Ringeriksregionen og alle steder langs banen mellom Oslo og Bergen. Med Ringeriksbanen vil vi få en betydelig forbedring av reisetiden for tog mellom Oslo og Hønefoss og andre stasjoner på Bergensbanen. Sammen med en ny, sikker og kapasitetssterk E16 fram til Hønefoss legges det til rette for at Ringeriksregionen blir integrert med hovedstadsregionen i et felles bo- og arbeidsmarked, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

 

Hopper over planprosesser

Planlegging av utbyggingsprosjekter omfatter som oftest både kommunedelplan og reguleringsplan, men regjeringen mener det ikke er nødvendig å gjennomføre begge planprosessene for Ringeriksbanen og E16 Skaret-Hønefoss.   

- Disse prosjektene er grundig analysert fra før, noe som gjør at vi har besluttet å gå rett på  reguleringsplan. Dette innebærer at planleggingstiden kan forkortes med om lag to år. Vi viser med dette at plan- og bygningsloven kan brukes mer aktivt for å redusere planleggingstiden.  På grunn av avveiningen av flere statlige interesser i dette prosjektet og Stortingets ønske om rask fremdrift, gjennomføres planleggingen som statlig plan. Med denne beslutningen, kan vi også legge til side innsigelsesprosessen for E16-prosjektet, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

 

-Sparer drøyt to år

- Det er også lagt opp til at arbeidene med ulike faser i planleggingen skal overlappe hverandre i tid. Dette sparer vi drøyt to år på, i tillegg til de om lag to årene som blir spart ved å ikke utarbeide kommunedelplanen. Da er vi nesten oppe i fem år totalt i redusert planleggingstid. Vanligvis tar det om lag ti år å planlegge store samferdselsprosjekter før byggingen kan begynne. Vi klarer derfor nærmest å halvere planleggingstiden for dette prosjektet. En helt ordinær planleggingsperiode ville tilsi anleggsstart så sent som i 2024, sier samferdselsministeren.

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.