PROSJEKTER

E16-anbud utsettes på grunn av Korona-viruset

Kontraktssigneringen kan bli utsatt fra oktober til årsskiftet.

Anbudskonkurransen for E16 mellom Bjørum og Skaret utsettes to uker på grunn av Korona-viruset. Utviklingen av Korona-utbruddet vil avgjøre om prosjektet blir ytterligere utsatt.
Anbudskonkurransen for E16 mellom Bjørum og Skaret utsettes to uker på grunn av Korona-viruset. Utviklingen av Korona-utbruddet vil avgjøre om prosjektet blir ytterligere utsatt. Ill: Statens vegvesen
13. mars 2020 - 13:46

Statens vegvesen melder på nettsidene sine at fristen for å delta i konkurransen om å bygge ny E16 mellom Bjørum i Bærum og Skaret i Hole utsettes på grunn av Korona-viruset.

– Det aller viktigste nå er den nasjonale dugnaden. Statens vegvesen ønsker å fremme trygghet og ivareta egne ansattes og samarbeidspartneres helse, sier Rolf Johansen, ansvarlig for konkurransegrunnlaget for utbyggingen av E16 Bjørum-Skaret.

Strekningen er en del av den store E16-utbyggingen mellom Sandvika og Høgkastet, som har en estimert kostnad på 10 milliarder kroner. Da konkurransen ble lyst ut i begynnelsen av februar, var kontrakten for denne strekningen estimert til rundt to milliarder kroner.

Anlegg Øst Entreprenør i gang med erosjonssikring av Ådalselva langs E16 nord for Hønefoss.
Les også

Sikrer E16-område: Håper å være ferdig før vårflommen

Stor usikkerhet

Planen var å gjøre utvelgelse av de entreprenørene som skal gå videre til tilbudsfasen innen påske. Med den siste utviklingen er det nå stor usikkerhet omkring gjennomføringen av den videre anskaffelsesprosessen fra påske mot første tilbud, som opprinnelig var planlagt til sommeren 2020.

I de opprinnelige planene har det vært meningen at byggingen av denne strekningen skulle starte i år, og stå ferdig i 2024, går det fram av prosjektsidene til Statens vegvesen.

– For å få bedre oversikt over situasjonen og mulighet til å gå i dialog med bransjen, så utsetter vi i første omgang fristen for innlevering av forespørsel om deltakelse i konkurransen med to uker, sier Johansen.

Mizanur Rahaman, prosjektleder i Statens vegvesen
Les også

Lovende test for el-lastebil: – En av de mest krevende veiene vi har

Fremdriften avhenger av Korona-utviklingen

– Det var planlagt utstrakt møtevirksomhet med tilbyderne i den videre prosessen fra påske til sommeren. Statens vegvesen ønsker ikke å bidra til at personell hos våre samarbeidspartnere, og egne ansatte, kan bli utsatt for unødig helsefare. Dette er en prosess som i utgangspunktet krever møtevirksomhet, som er lite egnet som videomøter, forklarer Johansen.

For fremdriften av prosjektet betyr dette at den planlagte kontraktsigneringen i oktober 2020 kan komme til å skje nærmere årsskiftet, men fremdriften vil avhenge av hvordan koronautbruddet utvikler seg.

Statens vegvesen skriver at etaten vil vurdere situasjonen fortløpende i samråd med bransjen, slik at man er trygge på at anskaffelsen kan gjennomføres på en forsvarlig måte.

Kart over hvordan vei og jernbanestrekningen mellom Arna-Stanghelle på E16 kan se ut i fremtiden. <span style="font-style: italic; color: rgb(107 114 128/var(--tw-text-opacity)); font-size: 0.875rem;">Illustrasjon: Statens vegvesen v/ Brit Elve Strand.</span>
Les også

Tok til tårene: Nå skal «dødsveien» rustes opp for 39 milliarder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.