Tov Tronrud og Hans Olav Dalen i Vegvesenet ved nytt bomsted på Nedre Jerpetjønn.
Tov Tronrud og Hans Olav Dalen i Vegvesenet ved nytt bomsted på Nedre Jerpetjønn. (Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen)

E134: Snart er «Hareide-bommen» på flyttefot

Arbeidene med å flytte E134-bommen i Saggrenda 8,5 kilometer lenger vestover mot Notodden er i gang.

Om en drøy måned kan de 27 husstandene på Meheia da juble for «gjenforening» med hjemkommunen Kongsberg innenfor E134-bommen om alt går som planlagt i disse covid-tider, skriver Vegvesenet i en melding.

Dermed holder statsråden også sitt løfte fra vegåpningen på Kongsberg 3. juli 2020, da han gledet innbyggerne i sølvbyen med at bommen i Saggrenda skal flyttes til kommunegrensa mot Notodden.

Ny bom ved Nedre Jerpetjønn er trolig i drift i månedsskiftet juni/juli en gang. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesen

E134-bommen vest for Kongsberg står i dag ved Kobbervoillane et par kilometer vest for Saggrenda, mens E134-bommen i øst står på kommunegrensa til Øvre Eiker.

Før sommerferien skal ny bom i vest omplasseres til Nedre Jerpetjønn på Meheia tett på grensen til Notodden kommune.

Hans Olav Dalen i Statens vegvesen forteller at bommen trolig er ferdig montert og i drift en gang rundt sommerferiestarten. Denne uka har entreprenøren Mesta startet arbeidene med å opprette nytt bompunkt.

Her skal det opp ei ny bombu, bomportal, en ny trafokiosk, nytt rekkverk langs vegen og nye skilter. Bestillingene på nytt utstyr skal være i rute til levering tidlig i juni.

Dermed planlegger man å sette det nye bompunktet i drift en gang rundt månedsskiftet juni/juli, samtidig som bompunktet ved Kobbervollane blir avviklet.

Les også

Forsiden akkurat nå