E134 HAUKELIFJELL

E134 skal få ny køplass for kolonnekjøring over Haukelifjell 

500 meter lang oppstillingsplass på østsiden av fjellet skal stå ferdig høsten 2022.

E134 over Haukelifjell i februar 2020. Da var veien stengt på grunn av uvær.
E134 over Haukelifjell i februar 2020. Da var veien stengt på grunn av uvær. Foto: Statens vegvesen/NTB Scanpix
14. apr. 2021 - 05:55

Statens vegvesen skal bygge oppstillingsplass til å samle opp trafikken når det er kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell.

Her omtrent skal den nye oppstillingsplassen komme. Foto: Statens vegvesen/Google Maps

Plassen skal bygges cirka en kilometer vest for Tyrveli i Vinje kommune.

Den er beregnet til å bli cirka 500 meter lang, og 9,5 meter bred pluss skulder. Og her blir det såklart belysning, toalettanlegg og vendehammer for brøytebil. Dessuten skal det settes opp trafikkstyringssystemer som variable skilt og informasjonstavler, samt galger og bommer til bruk under kolonnekjøringen.

Det er cirka 52.000 faste m3 som skal sprenges.

Oversiktstegning over oppstillingsplassen. Illustrasjon: Statens vegvesen

Det ligger også en opsjon i kontrakten, og det er et trafikksikkerhetstiltak: Ny vei mellom kolonneoppstillingsplassen og Tyrveli. Det er snakk om cirka 500 meter vei i klasse H1. Veien skal legges i fylling utenfor eksisterende vei. Fyllingen blir på cirka 75.000 m3, og dermed er det et masseunderskudd på cirka 10.000 m3 i opsjonen. Men: Denne utbyggingen er ikke endelig godkjent, og det er derfor den ligger som en opsjon. Det er satt en frist i konkurransegrunnlaget for når denne opsjonen senest kan løses ut.

Frist for ferdigstillelse er 15. september 2022, men det meste skal være gjort i 2021. På grunn av budsjettforhold skal nemlig arbeider for minst 60 prosent av kontraktsummen være utført innen 1. desember 2021. delfristen. Sprengningsarbeider og fjerning av stein fra kolonneoppstillingsplassen skal være en del av disse arbeidene.

Frist for å gi tilbud er 4. mai.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.