PROSJEKTER

E134-åpningen er utsatt til sommeren 2020

Elektro-entreprenøren får ikke tilgang til E134 Damåsen-Saggrenda ved Kongsberg fordi entreprenørene ikke er ferdige innen kontraktsdatoen.

Veien inn til Teknologiparken over Kongsberg bru ble åpnet i september 2019. Men E134-prosjektet blir forsinket fordi elektroentreprenøren må vente på tilgang til veianlegget.
Veien inn til Teknologiparken over Kongsberg bru ble åpnet i september 2019. Men E134-prosjektet blir forsinket fordi elektroentreprenøren må vente på tilgang til veianlegget. Foto: Kjell Wold, Statens vegvesen
9. des. 2019 - 15:31

– Vi vil komme tilbake med åpningsdato så raskt dette er avklart, forteller prosjektleder i Statens vegvesen, Tom Hedalen, i en pressemelding.

Han bekrefter samtidig at åpningen trolig vil finne sted en gang i løpet av sommeren 2020. Forløpet av vinteren 2019/20 vil avgjøre åpningstidspunktet for E134 Damåsen-Saggrenda.

– Forsinkelsen skyldes senere overlevering fra entreprenørene på sentrale deler av anlegget sammenlignet med de kontraktsfestede datoene, sier Hedalen i meldingen.

Forsinket overlevering fra entreprenørene har gjort at elektroentreprenøren har fått forsinket tilgang til anlegget, som dermed ikke kan åpne før disse arbeidene er ferdig.

– Det pågår nå elektroarbeider på store deler av strekningen. Vi beklager denne forsinkelsen, sier Tom Hedalen.

Nå er også Sleipner-feltet koblet på områdeløsningen for kraft fra land på Utsirahøyden. En feil i en hovedbryter førte til en forsinkelse av prosjektet, men nå er i alt 10 felt på Utsirahøyden elektrifisert helt eller delt.
Les også

Sleipner: : Får kraft fra land etter over ett års forsinkelse

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.