Samferdselsteltet finner du foran det gamle rådhuset i Rådhusgaten 10, under Arendalsuka.
Samferdselsteltet finner du foran det gamle rådhuset i Rådhusgaten 10, under Arendalsuka. (Foto: Jarle Skoglund)

Arendalsuka

Du treffer oss i Samferdselsteltet under Arendalsuka

Samferdselssektoren samler seg  i år i ett telt under Arendalsuka. Sammen med 21 andre aktører innen sektoren er også Våre Veger/veier24 på plass.

Samferdselsteltet, der Våre Veger/Veier24 og 21 andre samferdselsaktører har samlet seg under Arendalsuka, ble mandag formiddag åpnet av samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) og Stortingets transportkomité-leder, Helge Orten (H).

Dermed er det første fellesprosjektet innen samferdselssektoren i forbindelse med Arendalsuka i gang.

Det var Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) som tok initiativ til å samle samferdselssektoren under ett tak – eller rettere sagt under én duk, under Arendalsuka. Målet er at Samferdselsteltet skal bidra til at sektoren blir godt synlig under arrangementet som etterhvert har fått status som Norges viktigste politiske møteplass.

22 samferdselsaktører har samlet seg under samme duk hele Arendalsuka.

Samferdselsteltet er et dugnadsprosjekt mellom 22 aktører innenfor samferdselssektoren. Kampen om oppmerksomhet er stor under det ukelange arrangementet som tidligere har trukket over 70.000 mennesker til sørlandsbyen.

Samferdselsteltet står foran det gamle rådhuset og har 80 sitteplasser, i tillegg til kafé med en liten uteservering. Temaene som løftes frem, spenner fra myke trafikanter til fremtidens selvkjørende biler.

– Sterkere sammen

Direktør i OFV, Øyvind Solberg Thorsen, gleder seg over at noe som startet som en ganske spontan idé i vinter, har slått så godt an hos aktører i sektoren:

– Vi var nok mange som hadde samme opplevelse under Arendalsuka i fjor, nemlig at vi hadde vært sterkere sammen, forteller Thorsen.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) og Høyres leder av Samferdselskomiteen i Stortinget, Helge Orten, stod mandag formiddag for åpningen av Samferdselsteltet under Arendalsuka. Foto: Jarle Skoglund

– Samferdselsteltet er en fantastisk mulighet til å få frem mangfoldet i sektoren, til å belyse politiske problemstillinger og til å vise hva vi står for. At vi i OFV får muligheten til å samle sektoren på denne måten, er kjempegøy, sier han.

Her ser du programmet i Samferdselsteltet - dag for dag.

Du finner oss i teltet under hele Arendalsuka. Men vil du ha kontakt, eller tipse om noe, så send gjerne en melding til: tips@veier24.no eller en sms til 91 37 26 70.

Her er de 22 aktørene i Samferdselsteltet:

Forsiden akkurat nå