Dødt løp i Volda

Bare to entreprenører har gitt pris på en gang/sykkelveg i Volda. Til tross for den lave deltakelsen er det bare en halv promille (!) som skiller anbudene. Lavest ligger Volda Maskin med 22 790 040 kroner.

Her på Ekset er det slutt på tilbudet til myke trafikanter inntil videre. Høsten neste år er fotgjengerfeltet erstattet med en kulvert som fører den nye gang/sykkelvegen under E39.
Her på Ekset er det slutt på tilbudet til myke trafikanter inntil videre. Høsten neste år er fotgjengerfeltet erstattet med en kulvert som fører den nye gang/sykkelvegen under E39. Bilde: Google
7. juli 2016 - 13:48

Konkurrenten som gjøre hjemmeseieren usikker, er K A Aurstad fra Ørsta, nabokommunen til Volda. Det firmaet vil ha 22 802 054 kroner for jobben.

Gang/sykkelvegen blir 950 meter lang. Den skal gå mellom Ekset og Furene. Dette er den eneste strekningen langs E39 mellom kommunesentrene i Volda og Ørsta hvor det ikke er noe tilbud til gående og syklende. Ellers er det enten gang/sykkelveg langs hovedvegen eller en parallell lokalveg.

Det er flere årsaker til at kilometerprisen ligger godt over 20 millioner. Den viktigste er at gang/sykkelvegen skal gå i kulvert under E39 på Ekset i søndre ende av strekningen. Kulverten blir 9 meter lang, 4,5 meter bred og 3,4 meter høy.

I forbindelse med anlegg av kulverten blir E39 lagt over på en 200 meter lang interimsveg. Både etablering og fjerning av denne inngår i oppdraget.

For øvrig skal det monteres belysning på alle de 950 metrene og det skal settes opp 160 meter støyskjermer. To nye bussholdeplasser med universell utforming skal etableres og en gammel skal oppgraderes.

Innen 22. november neste år må jobben være fullført.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.