Dødsulykkene halvert på norske veger i sommer

Så langt i sommer har 20 personer mistet livet på norske veger. Det er en halvering av dødsulykker sammenlignet med i fjor. 

Flere personer er skadet etter at en trailer kjørte inn i tre personbiler og en minibuss som sto i kø på E18 ved Bentsrudkrysset i Vestfold i juni.
Flere personer er skadet etter at en trailer kjørte inn i tre personbiler og en minibuss som sto i kø på E18 ved Bentsrudkrysset i Vestfold i juni. Bilde: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
NTB
31. juli 2017 - 10:08

I sommermånedene juni og juli har 20 mistet livet på norske veger, sammenlignet med 37 personer i samme periode i fjor. Så langt i juli har åtte mistet livet i trafikkulykker, som er en markant nedgang fra hele 22 omkomne i 2016.

– Selv om dette handler om langt mer enn tall og statistikk er vi glade for utviklingen. Trenden er klar; det blir stadig sikrere å ferdes i trafikken på norske veger. Norsk trafikksikkerhet er i verdensklasse som et resultat av systematisk, kunnskapsbasert og målrettet arbeid over langt tid, sier Guro Ranes i Statens vegvesen.

Guro Ranes, leder / avdelingsdirektør for trafikksikkerhet ved TMT-avdelingen i Vegdirektoratet
Guro Ranes, leder / avdelingsdirektør for trafikksikkerhet ved TMT-avdelingen i Vegdirektoratet Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen

Det er ikke bare i sommer dødsulykkene har gått ned. Så langt i 2017 har 57 mistet livet, noe som er en nedgang på 27 personer sammenlignet med de sju første månedene i 2016. Statens vegvesen tror at det kan bli under 100 drepte på norske veger totalt i 2017, om utviklingen fortsetter ut året.

– Vi kan være på vei mot de laveste tallene på 70 år. Vi må tilbake til 1947 – da 94 omkom – for å finne tilsvarende lave tall, sier Ranes.

De som har mister livet i trafikken i 2017 er eldre enn tidligere, og voksne menn dominerer statistikken. Blant de 57 personene som omkom i årets sju første måneder, var det 41 menn og 16 kvinner. 34 var over 50 år, mens 23 var under. Møteulykker og utforkjøringsulykker dominerer ulykkesstatistikken.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.