Disse fire entreprenørene er klare for fylkesveiene i Innlandet
(Illustrasjonsfoto: Mählers)

Disse fire entreprenørene er klare for fylkesveiene i Innlandet

Fylket har signert fire nye driftskontrakter.

Innlandet fylkeskommune har nylig inngått kontrakter for drift av fylkesveiene i fire geografiske områder for de neste seks årene.

Ny kontrakt til Dobloug Entreprenør

Dobloug Entreprenør ble i fjor tildelt kontrakten om drift av fylkesveiene i Stange, Løten og deler av Hamar. Firmaet vant i år driftskontrakten for drift av fylkesveiene i Ringsaker og Hamar vest for E6. Fra 1. september i år vil Dobloug Entreprenør dermed ha driften av alle fylkesveiene på Hedmarken.

I den nye kontrakten skal Dobloug Entreprenør drifte vel 521 kilometer fylkesvei og vel 29 kilometer med gang- og sykkelvei.

Kontrakten med Dobloug har en verdi på 216 millioner kroner. Firmaet hadde laveste pris av hele ni tilbud på denne kontrakten

Nortransport i Kongsvinger-regionen

Nortransport er tildelt kontrakten for fylkesveiene i Eidskog, Kongsvinger, Sør-Odal og Nord-Odal pluss fylkesvei 24 fra Nord-Odal grense og til Kolomoen i Stange. Omfanget er totalt 521 kilometer fylkesvei og 20 kilometer gang- og sykkelvei. Kontraktsverdien er på 272 millioner kroner. Her hadde Total Uteservice laveste pris, men firmaets tilbud ble avvist. 

Stian Brenden i Ottadalen

Stian Brenden Maskinservice skal håndtere fylkesveiene i Sel, Vågå, Lom og Skjåk i Ottadalen. Her er det snakk om vel 396 kilometer fylkesvei og nær ni kilometer gang- og sykkelvei. Kontrakten har en verdi på vel 151 millioner kroner.

Mesta fortsetter i Gran og Land

Mesta har de siste årene stått for driften av fylkesveiene i Søndre Land, Nordre Land og Gran. Mesta vant anbudskonkurransen, og Innlandet har inngått kontrakt om driften av fylkesveiene i disse tre kommunene i ytterligere seks år. Entreprenørfirmaet skal håndtere 513 kilometer fylkesvei og nær 23 kilometer gang- og sykkelvei. Kontrakten med Mesta har en verdi på 231 millioner kroner. 

Fordel med tidlig kontraktsinngåelse

Oppstart for samtlige driftskontrakter som Innlandet fylkeskommune har signert de siste par månedene er 1. september.

– Vi er glade for vi har undertegnet kontrakt på de fire driftskontraktene såpass lenge før kontraktstiden starter. Det gir oss gode muligheter til god samhandling med entreprenørene, og entreprenørene har god mulighet til å forberede arbeidene de skal gjøre, sier seksjonssjef Arne Fredheim for drift og vedlikehold i Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

Samtlige fire kontrakter har en varighet på seks år, og de fire entreprenørene skal derfor drifte fylkesveiene i sine geografiske områder til og med august 2028.

Les også

Forsiden akkurat nå