Jarle Reger, Martin Ryde og Tomas Skøie i BlastManager smiler bredt etter å ha blitt kjøpt opp av svenske Infobric.
Jarle Reger, Martin Ryde og Tomas Skøie i BlastManager smiler bredt etter å ha blitt kjøpt opp av svenske Infobric.

Sprenging

Digital sprengning øker i omfang - BlastManager kjøpt av svensk IT-firma

Infobric overtar Kristiansand-selskapet.

Oppkjøpet av BlastManager er et strategisk steg for Infobric, i retning av å bli den ledende digitaliseringspartneren for byggebransjen i Norden, skriver Infobric i en pressemelding.

IT-selskapet fra Småland har vokst sterkt de siste årene, og gjorde sitt første oppkjøp i 2019, med det norgesbaserte selskapet Templus AS. Med BlastManager styrker Infobric posisjonen sin som leverandør for entreprenørselskaper innen byggebransjen.

BlastManager AS ble grunnlagt i 2006 i Kristiansand og utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid. Selskapet er markedsledende innen sin nisje i Norge, og det er cirka 1000 bergsprengere som bruker systemet i dag.

Med det skybaserte systemet BlastManager blir det mulig for sprengningsentreprenører å oppfylle krav fra myndigheter og bestillere på en sikker, enkel og kostnadseffektiv måte. Det er blant annet funksjoner for å designe salver, simulere detoneringsprosessen, beregne vibrasjoner og kommunisere med nærliggende beboere og aktører i prosjektet.

Kravene til sprengningsarbeider har økt de siste årene, med krav til analyse, dokumentasjon og koordinering, der man i stor grad fortsatt bruker papir og blyant.

E39-krangel: Hvor mye måtte egentlig sprenges ut, og hva er rett målemetode?

 

Forsiden akkurat nå