BLAST MANAGER

Digital sprengning øker i omfang - BlastManager kjøpt av svensk IT-firma

Infobric overtar Kristiansand-selskapet.

Jarle Reger, Martin Ryde og Tomas Skøie i BlastManager smiler bredt etter å ha blitt kjøpt opp av svenske Infobric.
Jarle Reger, Martin Ryde og Tomas Skøie i BlastManager smiler bredt etter å ha blitt kjøpt opp av svenske Infobric.
20. aug. 2019 - 10:09

Oppkjøpet av BlastManager er et strategisk steg for Infobric, i retning av å bli den ledende digitaliseringspartneren for byggebransjen i Norden, skriver Infobric i en pressemelding.

IT-selskapet fra Småland har vokst sterkt de siste årene, og gjorde sitt første oppkjøp i 2019, med det norgesbaserte selskapet Templus AS. Med BlastManager styrker Infobric posisjonen sin som leverandør for entreprenørselskaper innen byggebransjen.

BlastManager AS ble grunnlagt i 2006 i Kristiansand og utvikler digitale tjenester for planlegging og dokumentasjon av sprengningsarbeid. Selskapet er markedsledende innen sin nisje i Norge, og det er cirka 1000 bergsprengere som bruker systemet i dag.

Med det skybaserte systemet BlastManager blir det mulig for sprengningsentreprenører å oppfylle krav fra myndigheter og bestillere på en sikker, enkel og kostnadseffektiv måte. Det er blant annet funksjoner for å designe salver, simulere detoneringsprosessen, beregne vibrasjoner og kommunisere med nærliggende beboere og aktører i prosjektet.

Kravene til sprengningsarbeider har økt de siste årene, med krav til analyse, dokumentasjon og koordinering, der man i stor grad fortsatt bruker papir og blyant.

E39-krangel: Hvor mye måtte egentlig sprenges ut, og hva er rett målemetode?

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.