BRUER

Det vil ta 13 år og koste 420 millioner kroner å male Øresundsbrua

Brua mellom Danmark og Sverige er værbitt etter 20 års drift.

Bengt Hergart, anleggsdirektør på Øresundsbrua, tok de første symbolske penselstrøkene på brua, som nå skal males på nytt. Arbeidet ventes å ta 13 år.
Bengt Hergart, anleggsdirektør på Øresundsbrua, tok de første symbolske penselstrøkene på brua, som nå skal males på nytt. Arbeidet ventes å ta 13 år. Foto: Johan Nilsson/TT/NTB Scanpix
20. jan. 2020 - 10:31

Barske værforhold gjennom 20 år gjør at Øresundsbrua mellom Danmark og Sverige trenger et malingsstrøk. Det vil ta 13 år å male brua.

Øresundsbrua mellom Sverige og Danmark er nesten 8 kilometer lang. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Det, opplyser anleggsdirektør Bengt Hergart, som tok de første symbolske penselstrøkene foran frammøtt presse fredag, på en spesialbygget maleplattform som henger høyt over veien over brua. Togene går også over brua.

– En av tingene som gjør dette utfordrende, er togene som kjører her. De ferdes i 180 kilometer i timen og har en strømforsyning på 27.000 volt, sier Hergart.

Regningen for malingsprosjektet vil havne på rundt 420 millioner svenske kroner.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.