-Moderne teknologi gjør at vi kan produsere et mer miljøvennlig produkt, sier Kjell Håkon Helgesen, administrerende direktør i Norsk Glassgjenvinning.
-Moderne teknologi gjør at vi kan produsere et mer miljøvennlig produkt, sier Kjell Håkon Helgesen, administrerende direktør i Norsk Glassgjenvinning.

-Det lønner seg å tenke miljø

Glasopor skumglass er et miljøvennlig isolasjons- eller lettfyllingsmateriale. Det bekreftes i miljødeklarasjonen Environmental Product Declaration.

Fakta om Glasopor Skumglass:

  • Lettfylling –og isolasjonsmateriale. Drenerende og isolerende egenskaper. Vekt 180 kg pr. m3.
  • Anleggstekniske fordeler ved utlegging og meget stabilt i anleggsfasen.
  • Bruksområder: Samferdsel, Byggegroper, Idrettsanlegg , Vann og Avløp.
  • Miljøvennlig produkt. Produsert av 100% resirkulert emballasjeglass. Består av 20% glass og 80% luft.
  • Eier: Norsk Glassgjenvinning AS. Produseres på fabrikker i Skjåk og Onsøy.
  • Glasopor er ISO-sertifisert etter standardene ISO 9001 Kvalitetsstyring, ISO 14001 Miljøstyring, ISO 50001 Energiledelse og OHSAS 18001 Arbeidsmiljø og sikkerhet.

EPD er en miljødeklarasjon som gjør det mulig å sammenligne miljøprofilen til produkter innen samme produktgruppe. Både når det gjelder utslipp og energiforbruk kommer Glasopor skumglass godt ut. Mye av årsaken til gode skår på miljøindikatorene er at produktet blir produsert på en ny og topp moderne fabrikk i Onsøy ved Fredrikstad.

 

100 prosent resirkulasjon

Samtidig har den andre Glasopor-fabrikken i Skjåk redusert sitt energiforbruk med 9,4 % hittil i 2014.

-Det er gledelig for en industrimann at det å investere i moderne teknologi gjør at vi kan produsere et mer miljøvennlig produkt. At dette i neste instans gir Glasopor skumglass et konkurransefortrinn sier meg at det lønner seg å tenke miljø, sier Kjell Håkon Helgesen, administrerende direktør i Norsk Glassgjenvinning.

Glasopor skumglass er produsert av 100 % resirkulert emballasjeglass fra husholdninger i hele landet. Produktet består av 80 % luft og 20 % glass og veier inntil halvparten av tilsvarende produkter. Isolerende og drenerende egenskaper gjør at produktet er meget godt egnet der det er vanskelige grunnforhold.

 

Forhindrer telehiv

Produktet har også klare anleggstekniske fordeler ved at det er enkelt å legge ut og er meget stabilt i anleggsfasen. Veidekke AS sluttfører i disse dager sin parsell E 16 Slomarka – Fulu, som ligger mellom Skarnes og Kongsvinger. Grunnforholdene har vært utfordrende og 130 000 m Glasopor skumglass er benyttet som frostsikringslag der det ikke er fjell, for å forhindre telehiv.

-Vi har fokus på kvalitet i alle ledd i produksjonsprosessen og jobber målrettet for å redusere energiforbruket. Vi har derfor valgt å ISO-sertifisere våre bedrifter både når det gjelder kvalitet, HMS, miljø og energiledelse, avslutter Helgesen.

Forsiden akkurat nå