Denne fylkesvegen mellom Bleik og Andenes skal utbedres for 263 millioner kroner

Nordland fylke har bevilget 263 millioner kroner til rassikring av fylkesveg 976 mellom Bleik og Andenes.

Den aktuelle vegstrekningen på Andøya er en vakker og populær turiststrekning, men er samtidig svært rasutsatt.
Den aktuelle vegstrekningen på Andøya er en vakker og populær turiststrekning, men er samtidig svært rasutsatt. Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen
8. okt. 2018 - 09:14

- Vi har bevilget 263 millioner kroner til rassikring til vegen mellom Bleik og Andenes. Nå er planprogrammet som bestemmer hvilken trasé som skal velges ute på høring,  sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp) i en pressemelding.

Fylkesveg 976 mellom Bleik og Andenes har til nå vært sikret med rasfanggjerder på deler av strekningen

Tunnelalternativene som den pågående planprosessen skal ta stilling til. Illustrasjon: Statens vegvesen

- Denne strekningen er særlig rasutsatt, derfor vil vi nå bygge en permanent rassikring på fylkesvegen, sier samferdselsråden.

Det er Statens vegvesen som planlegger og bygger på vegne av fylkeskommunen, og de foreslår i planprogrammet å bygge en ny tunnel på deler av strekningen.

Flere muligheter er vurdert, og fordeler og ulemper med disse alternativene er belyst i planprogrammet, som er ute på høring til og med 15. oktober.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.