Prosjektleder for Rogfast, Tor Geir Espedal til venstre, og prosjektsjef for tunnel i Hæhre Entreprenør A/S, Øystein Birkeland, skreiv  torsdag under på kontrakten på en 700 meter lang sidetunnel.
Prosjektleder for Rogfast, Tor Geir Espedal til venstre, og prosjektsjef for tunnel i Hæhre Entreprenør A/S, Øystein Birkeland, skreiv torsdag under på kontrakten på en 700 meter lang sidetunnel. (Foto: Statens vegvesen)

Denne entreprenøren skal bygge 700 meter lang sidetunnel på Rogfast

Dermed er andre kontrakt på prosjektet i boks. 

Tunnelen skal brukes til å frakte masse ut fra tunnelløpene i Rogfast.

Ti entreprenører kom med tilbud, og Hæhre Entreprenør A/S hadde det laveste på 62 millioner kroner.   

- Vi var fornøyde med at så mange var interesserte i å byggje sidetunnelen. Tilbudene var også innenfor kostnadsrammen vi har på denne kontrakten. Hæhre leverte det laveste tilbudet, og samtidig har de overbevist oss om at dee kan levere rett kvalitet til rett tid. Nå ser vi fram til at vi også kommer i gang fra sørsidem av Rogfast, sier prosjektleder for Rogfast, Tor Geir Espedal i en pressemelding.

Det er den andre Rogfast-kontrakten som er tildelt. Fra nordsiden i Arsvågen har entreprenør NCC startet med å sprenge ut to sidetunneler.   

Hæhre Entreprenør A/S gleder seg til å komme i gang. ­­

- Vi håper å starte opp om kort tid, seier Øystein Birkeland. Han er prosjektsjef for tunnel i Hæhre, og gleder seg spesielt over at Hæhre fikk en kontrakt på Vestlandet.

- Som bergenserer er jeg spesielt glad for at vi nå også er representerte på Vestlandet, sier han. 

Statens vegvesen vil om kort tid lyse ut den første av de tre store Rogfast-kontraktene.

Kvitsøy-kontrakten er estimert til 3,4 milliarder kroner.  

Forsiden akkurat nå