Denne brua er i så dårlig stand at den stenges med øyeblikkelig virkning

Det er skader i rekkverket som gjør at brua må stenges. Skaden er av en slik art at det utgjør en sikkerhetsrisiko for brukerne, opplyser Vike fylkeskommune.

Vinnes bru går over fylkesvei 283 utenfor Drammen.
Vinnes bru går over fylkesvei 283 utenfor Drammen. Foto: Google Maps
9. nov. 2023 - 12:48

Etter at det ble gjennomført hovedinspeksjon av Vinnes bru 03.10. i år og spesialinspeksjon utført av konsulentfirmaet Rambøll as 12.10., besluttet Viken fylkeskommune å stenge gang- og sykkelbrua Vinnes bru for all ferdsel med umiddelbar virkning. 

Skadene i rekkverket er av en slik art at det utgjør en sikkerhetsrisiko for brukerne. Det kommer en detaljert inspeksjons- og beregningsrapport fra Rambøll i løpet av november.

Vinnes bru er en gang- og sykkelbru over fylkesvei 283 i Drammen kommune. Den er konstruert som en buebru i limtre, bygget i 1970, med total lengde på 50 meter. Brua har i flere år stått på lista over bruer som fylkeskommunen skal bytte ut med ny.

Viken fylkeskommune jobber nå med alternativer for brua. I mellomtiden vil det bli skiltet alternativ rute, se kart nedenfor. 

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.