Slik blir det nye fergeleiet seende ut, når det står ferdig i 2024.
Slik blir det nye fergeleiet seende ut, når det står ferdig i 2024. (Illustrasjon: Multiconsult)

Christie & Opsahl fikk oppdrag i Nordland til 93 millioner kroner

Nordland fylkeskommune har skrevet kontrakt med Christie & Opsahl AS om bygging av nytt ferjeleie på Tonnes i Lurøy kommune. Kontraktssummen er på 93 058 085,80 kroner ekskl. mva.

Med ferjeleiet på Tonnes vil det bli kortere reisetid for reisende med bil, og nye reisemuligheter mellom Rødøy/Lurøy og Mo i Rana, melder Nordland fylkeskommune.

– Prosjektet består av ferjekai, inntil 30 oppstillingsplasser, parkering, servicebygg, bussholdeplass og fortau. Det legges også infrastruktur for elektrifisering av sambandet, hvis dette skulle bli aktuelt, sier prosjektleder Terje Krommen i Nordland fylkeskommune.

Les også

To års byggetid

Terje Krommen, Nordland fylkeskommune og Andreas Andenæs, Christie & Opsahl AS Foto: Nordland fylkeskommune

Entreprenøren med hovedkontor i Molde er snart på vei nordover. 

– Vi takker for oppdraget og gleder oss til å komme i gang. Vi rigger oss til og starter i løpet av juni måned, og så blir det full aktivitet etter fellesferien, sier daglig leder Andreas Andenæs i Christie & Opsahl AS.

Nordland fylkeskommune vil i samarbeid med entreprenøren komme tilbake med informasjon om hva som skal skje gjennom høsten. 

Tonnesveien snart i mål

I forbindelse med det nye ferjeleiet har det siden i fjor høst pågått arbeider for å bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten på Tonnesveien. Prosjektet har dreid seg om møteplasser, siktforhold, grøfting, forsterkning av vegen og skifte av rundt 90 stikkrenner.

– Når asfalteringen er gjort skal vi skifte ut mye av rekkverket på strekningen. Dette skal etter planen være fullført før sommerferien, og da har Tonnesveien fått en betydelig oppgradering. Vi gleder oss også sammen med trafikantene over at en krevende anleggsperiode nå går mot slutten, sier Terje Krommen i Nordland fylkeskommune. 

Les også

Forsiden akkurat nå