Bymiljøetaten har bestemt hvem som skal ruste opp Storgata i Oslo 

Kontrakten har en verdi på cirka 360 millioner kroner.

Holdeplassene i Storgata går fra å være trange og kaotiske til å bli moderne, med trinnfri av- og påstigning med universiell utforming. Her er avdelingsdirektør i Oslo kommune, Torunn Carlsson fotografert i Storgata.
Holdeplassene i Storgata går fra å være trange og kaotiske til å bli moderne, med trinnfri av- og påstigning med universiell utforming. Her er avdelingsdirektør i Oslo kommune, Torunn Carlsson fotografert i Storgata. Foto: Martin Gramnæs/arkiv
10. okt. 2018 - 16:01

Bymiljøetaten i Oslo kommune har innstilt et arbeidsfellesskap bestående av NRC Rail, HAG Anlegg og ALT i bygg og anlegg som vinner av hovedentreprisekontrakten som innbefatter en total opprustning av den slitne Storgata i Oslo sentrum. 

Det meldte NRC Group i en pressemelding nylig. 

Opprydding

– Vi er stolte over å ha blitt innstilt som vinner av enda en kontrakt i Trikkeprogrammet, og takker for tilliten fra Oslo kommune som er byggherre for begge prosjektene. Det er flott å få være med å gjøre Oslo til en enda bedre by, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i NRC Group i meldingen. 

Veier24 har ikke lykkes med å få en kommentar fra avdelingsdirektør Torunn Carlsson i Oslo kommune, men hun svarer følgende på en epost gjennom Bymiljøetatens kommunikasjonsavdeling:

– Bymiljøetaten er glade for å kunne fortelle at vi har innstilt arbeidsfellesskapet JV NRC bestående av NRC Rail AS, HAG Anlegg AS og ALT i bygg og anlegg AS til å gjennomføre opprustningen av Storgata. JV NRC ble valgt ut fra et helhetssyn hvor økonomi, miljøperspektiv, oppdragsforståelse, gjennomføring av Oslo-modellen og erfaring fra lignende prosjekter ble vektlagt. Vi planlegger for oppstart i november i år og prosjektet skal være ferdig i 2021, opplyser avdelingsdirektør Torunn Carlsson i Bymiljøetaten. Bymiljøetaten er byggherre for prosjektet og samarbeider med VAV, Sporveien og Ruter om gjennomføringen.

Slik blir det seende ut i Storgata når prosjektet er ferdig i 2021. Illustrasjon: Bymiljøetaten

Det er snakk om en generell opprydding av trafikkbildet. Deriblant flyttes den uoversiktelige holdeplassen ved krysset Storgata-Brugata lenger ned mot Kirkestien. 

Den trange og kaotiske holdeplassen er byens nest største kollektivknutepunkt etter Oslo sentralstasjon.

Dette prosjektet er en del av Trikkeprogrammet. Som en del av dette får  Oslo levert 87 nye trikker i tidsrommet 2020-2024.

NRC Norge er allerede engasjert i dette programmet. I februar mottok de totalentrepreisen for modernisering og utbygging av trikkebasen på Holtet. 

Mens arbeidet pågår skal trikken gå i et midlertidig spor fra Nygata ved Oslo City, gjennom Stenersgata, Christian Kroghs gate og Hausmannsgate. 

Store krav

Tidligere i år hadde vi en forhåndsreportasje om prosjektet i vårt papirmagasin Våre Veger. Da påpekte avdelingsdirektør i Oslo kommune, Torunn Carlsson at dette er et prosjekt som stiller store krav til entreprenør. 

Erfaringer fra Prinsens gate – som er gjennomført, og Tinghuset–Tullinsgate, som
er under opprusting – tilsier at man må ha erfarne entreprenører på slike prosjekt. Den såkalte Oslo-modellen lå også til grunn når entreprenøren skulle velges.

 – Dette er en type oppdrag som vi gjennom en årrekke har utviklet oss for å kunne ta ansvaret for. Vi er totalleverandør av alle typer tjenester knyttet til banerelatert infrastruktur, herunder grunnarbeid, sporarbeider, sikkerhet, elektro, tele og signal, og vi jobber med jernbane, t-bane, trikkeanlegg og annen nærliggende infrastruktur, sier NRC-direktøren i meldingen. 

Prislappen for prosjektet i sin helhet ligger på 676 millioner kroner.

LES OGSÅ: Storgata og Thorvald Meyers gate i Oslo  skal rustes opp for en milliard

LES OGSÅ: Det skal gjøres en omfattende jobb i Bispegata i Oslo sentrum

LES OGSÅ: Implenia pusser opp Grefsenveien i Oslo

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.