Slik kommer Havåsen bru til å se ut, der den skal krysse over Karmsundgata i Haugesund.
Slik kommer Havåsen bru til å se ut, der den skal krysse over Karmsundgata i Haugesund. (Foto: Rogaland fylkeskommune)

Bygger to nye bruer over Karmsundgata denne sommeren

De omfattende arbeidene i Karmsundgata i Haugesund, nærmer seg slutten denne høsten. Men først skal det monteres to overgangsbruer.

Søndag 25. juni kommer gang- og sykkelbrua sjøveien fra fabrikken i Mo i Rana til havna i Gismarvik. Vel i land blir brua kjørt direkte til Karmsundgata for å bli montert. Brua kommer i seksjoner og monteres på samme sted som der den gamle brua stod.

Les også

Ferdig i slutten av september

– Brua blir montert etter at skoleferien har startet. Da er det mindre trafikk i Karmsundgata. Omkjøring for bilister er via Spannavegen eller Salhusvegen, forteller prosjektleder i Rogaland fylkeskommune Renate Skien på deres nettsider.

Etter at brua er på plass, er det mer som må gjøres før elever og innbyggere kan begynne å bruke den. Blant annet skal det legges asfalt, og det skal monteres rekkverk.

– Vi tror Havåsen gang- og sykkelbru kan åpne i slutten av september, sier Skien.

Her ble Havåsen bru prøvemontert på fabrikken i Mo i Rana for ikke så lenge siden. Foto: Rogaland fylkeskommune

Ved rundkjøringen i Storasundgata

I tillegg skal nye Storasund bru på plass. Den skal monteres ved rundkjøringen i Storasundgata, og vil ifølge byggherren komme til slutten av skoleferien. Da blir det en tilsvarende prosess. Nøyaktig tidspunkt gir vi informasjon om senere. Storasund bru er også blå.

Det var i desember 2021 arbeidene startet med å utvide Karmsundgata fra to til fire felt, fra Opelkrysset og snaut 1100 meter mot sentrum. På strekningen blir det bygd sykkel- og gangvei og to nye gangbruer over fylkesveien. 

Alle arbeidene i Karmsundgata skal ifølge Rogaland fylkeskommunene være sluttført innen jul.

Les også

Forsiden akkurat nå