Tide kjører en del av AtB-rutebussene i Trondheim. Nå mener selskapet at flere av leddbussene deres er blitt ødelagt på grunn av feilkonstruerte fartshumper.
Tide kjører en del av AtB-rutebussene i Trondheim. Nå mener selskapet at flere av leddbussene deres er blitt ødelagt på grunn av feilkonstruerte fartshumper. (Illustrasjonsfoto: AtB)

Saksøker kommunen for millioner

Busselskap mener feilkonstruerte fartshumper ødelegger bussene

Tide Buss mener flere titalls av bussene deres er blitt ødelagt.

Tide Buss retter et millionkrav mot Trondheim kommune på grunn av skader på selskapets busser. Feilkonstruerte fartshumper får skylden.

I starten av desember var hele elleve av selskapets leddbusser ute av drift på grunn av skader på belgen, skriver Adresseavisen.

Til sammen ble det i fjor meldt om 63 ulike belgskader på leddbussene til Tide. Kostnadene per skade varierer fra om lag 3.000 kroner til 100.000 kroner, og det samlede tapet skal være på nærmere 1,4 millioner kroner.

Kravet mot kommunen kan bli på 2,5 millioner om kommende reparasjoner blir regnet med, opplyser konsernadvokat Frode Arnesen i et brev til kommunen.

Skadene oppstår fordi leddet på bussen tar nedi fartshumpene, som Tide mener er for høye.

Bydriftssjef Per Øystein Karlsen i Trondheim bydrift opplyser til Adresseavisen at kravet fra Tide er til behandling, men han vil ikke ta stilling til påstandene om fartsdumpene før saken er ferdigbehandlet.

Les også

Forsiden akkurat nå