NYHETER

Brunostbrann i tunnel kostet over 8 millioner

Det vil koste over 8 millioner kroner å utbedre skadene etter brunostbrannen i Brattlitunnelen i Tysfjord i januar. Sikringstiltak i tunnelen vil koste ytterligere 20 millioner.

Brunosten brant i fem dager, før brannen var slukket.  Ill: Lina Merit Jacobsen
Brunosten brant i fem dager, før brannen var slukket. Ill: Lina Merit Jacobsen
3. okt. 2013 - 13:27

Kjøpsvik (NTB): Det var på kvelden 17. januar i år at vogntoghengeren med 21,5 tonn fløtemysost, geitost og brunost fordelt på 33 paller tok fyr inne i den over 3.600 meter lange tunnelen.

Osten brant svært godt på grunn av fettinnholdet, og udekket PE-skum i tunnelveggene førte til giftige gasser. Brannvesenet lot derfor brannen slukke av seg selv. Brunostbrannen varte i fem dager, men ingen personer ble skadd.

Over ni måneder senere er regningen klar. Bare reparasjon av skadene i tunnelen beløper seg til 8,2 millioner kroner, skriver avisa Fremover.

De store sikkerhetsutbedringene vil ifølge NRK koste Vegvesenet 20 millioner kroner. Til sammen legges dermed 28 millioner kroner på bordet.

Brunostbrannen i Tysfjord ble omtalt i medier verden rundt. Vegvesenet håper at arbeidet med Brattlitunnelen er ferdig i løpet av 2014. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.