BRUER

Brukollaps på E6 i Kvænangen: Tar uker å få midlertidig bru på plass

Brua som går over Badderelva i Kvænangen i Nord-Troms, ble ødelagt av flom tirsdag. Vegvesenet setter inn en midlertidig bru. Den er klar om et par uker.

Badderen bru på E6 i Nord-Troms har fått seg en alvorlig knekk.
Badderen bru på E6 i Nord-Troms har fått seg en alvorlig knekk. Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen
1. juni 2022 - 08:52

– Statens vegvesen har beredskapsbruer på lager, men det vil likevel ta inntil to uker å få fraktet og montert brua, sier bruforvalter Frode Lyng Hansen i melding fra Statens vegvesen.

Omkjøring via Finland

I går kveld fikk E6-brua som går over den flomstore elva Badderen i Nord-Troms, kritiske konstruksjonsskader. Brueksperter i Statens vegvesen har konkludert med at skadene er så store at brua ikke kan reddes.

Inntil den midlertidige brua er på plass, er eneste omkjøringsmulighet via Finland. Informasjonstavler med detaljer om omkjøring er satt opp.

Ikke til å redde

Frode Lyng Hansen er bruforvalter i Statens vegvesen og har vurdert skadene på Badderen bru.

– Konstruksjonsskadene er så alvorlige at brua ikke kan repareres. Vi vurderer nå om vi skal la brua kollapse av seg selv, eller om vi skal ta den ned.

Gammelbrua ble tatt av flommen i fjor

Så sent som i fjor tok vårflommen den gamle brua over Badderelva i Kvænangen kommune. Da var det så vidt at ikke også den nye brua, som nå er ødelagt, ble tatt av den høye vannstanden i Badderelva.

E6 i Badderen ble lagt om i 1986, og brua som krysser i dag ei 37 meter lang betongbru.

 

Brueksperter i Statens vegvesen har konkludert med at skadene er så store at brua ikke kan reddes. Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.