Terje Ottesen sammen med salgs- og markedsdirektør Torbjørn Lothe Vik.
Terje Ottesen sammen med salgs- og markedsdirektør Torbjørn Lothe Vik.

Brødrene Dahl kjøper Geosyntia

Spesialleverandøren av geosynteter og store rørkonstruksjoner i stål og plast blir dermed en del av Brødrene Dahl-konsernet.

Geosyntia sine medarbeidere samlokaliseres hos Brødrene Dahl og blir en del av det sentrale Vann og Miljøteknikkteamet, heter det i en presemelding fra partene.

Daglig leder Terje Ottesen vil derfra lede en nyopprettet enhet med navn BD GEOSYNTIA. Selv om Geosyntia nå blir en del av et større selskap, er målet å betjene eksisterende kunder med samme høye servicegrad. Terje Ottesen forteller at han ser frem til å dra fordeler av Brødrene Dahl sitt logistikkmaskineri.

Geosyntia AS var tidligere en del av Geonor, men ble fisjonert ut av selskapet i 2009. Selskapet omsetter for om lag 50 millioner kroner årlig.

Gode på tekniske løsninger

Ottesen forteller at Geosyntia har hatt stort fokus på gode tekniske løsninger i prosjektene, og at selskapet skal oppleves som en støttespiller for kunder, byggherre og konsulenter gjennom hele prosessen.

Han understreker at selskapets brede produktsortimentet gjør at det alltid er mulig å finne gode kombinasjoner for et optimalt resultat.

Torbjørn Lothe Vik som leder Brødrene Dahls Vann og Miljøteknikksatsing gleder seg til å få Geosyntia med på laget til Norges ledende tekniske handelsbedrift. Han ser frem til å kunne konkurrere om forestående oppdrag med spisskompetanse, et bredt og godt sortiment, og et av landets mest effektive og miljøvennlige logistikkoppsett

Åtte milliarder i omsetning

Geosyntia går nå inn i et selskap som har 1200 ansatte, 60 utsalgssteder med et landsdekkende logistikksystem og 8 milliarder kroner i omsetning.

Brødrene Dahl er i sin tur en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale byggevare konsernet Saint-Gobain.

Forsiden akkurat nå