Per Næss i NKF orienterer om Bragernes Torg i Drammen., som vant prisen Norges beste uterom. Alle uterom bygget av norske kommuner, de siste fem årene, var invitert til å delta i konkurransen. Aktørene bak vinneren, fikk diplom, plakett og reisestipend på 25000 kr. (Bilde: Steinar Alvestad)
Sigurd Stave Maskin AS feirer i år 100 års jubileum. På bildet fra venstre Jan Erik Tærud, Steffen Tolner, Arne Magne Nevdal og Per Ingar Haug.
- Gjennom et samarbeid med flere entreprenører har vi utviklet et kantsteinsluk med rist. Med en rund eksentrisk ramme får vi en løsning, som gjør det enkelt å justere kummen i forhold til kantstein eller fortauskant. Denne typen låsbare sluk egner seg utmerket for bruk i tunneler, sier Per Westheim salgskoordinator hos Ulefos NV AS. (Bilde: Steinar Alvestad)
I tillegg til produksjon av ploger satser Tellefsdal A.S på agenturvirksomhet. -Gjennom Dücker-agenturet kan vi tilby en rekke forskjellige redskapsløsninger for kantklipping, høytrykksvasking og feiing. Vi manglet tallerkenspredere i sortimentet, forteller Erik Abrahamsen, som stolt viste oss de første Gmeiner tallerkenspredere i Norge.
Når man bruker Holms nye frontmonterte feievalse trengs det ikke noe støttehjul. Tiltindikatoren hjelper til med å finne riktig stilling på utstyret, høydeindikatoren hjelper til med å finne riktig høyde. Feievalsens avbalanserings system gir maksimal følsomhet mot underlaget og lavt marktrykk som fører til minimal slitasje. (Bilde: Steinar Alvestad)
Midjestyrte Valtra City er en smidig og mangesidig traktor. Selv med frontlaster er XM -serien meget manøvrerbar under trange forhold, maskinen sporer 100%. I de siste årene har entreprenørene virkelig fått øynene opp for denne redskpasbæreren. Med Autocontrol-løfte bak oppnås millimeterpresisjon på redskapen. Den pendlende framakselen stabiliserer seg automatisk, jo mer man laster jo stivere blir maskinen. Traktoren leveres med 5 års fabrikkgaranti og 250 l dieseltank. (Bilde: Steinar Alvestad)
Lundbergmaskinen på bildet er den første som er utstyrt med midtleddslås. Denne nye innretningen koples inn ved f.eks bruk av kantklipper, hvor utlegget kan komme opp i hele 6,5m. Midtleddlåsen låser av sidevegsbegevelsen på maskinen, slik at hele maskinvekten er med på å bære vekten av klippeaggregatet. Alle funksjoner både på kantklipperen og midtleddet kan styres fra den originale betjeningsspaken inne i hytta. På bildet Bent Andersen, produktsjef for utstyr hos Volvo Norge, fortalte oss om stabilitet ved store utlegg. (Bilde: Steinar Alvestad)
Jan Hestbråten hos Multimaskin AS hadde fått opp den nye RAVO 5-serien. Feiemaskinen ble lansert på IFAT- messen i München i slutten av april. Nytt design på hytta, nytt interiør, og et nytt, selvjusterende kostesystem dobler levetiden på børstene. Første maskin er på veg til Halden kommune. (Bilde: Steinar Alvestad)

Bredt tilbud på Kommunalteknikk

  • Nyheter

Generalsekretær Per Næss i Norsk Kommunalteknisk Forening var da også godt fornøyd med årets utstilling. - Jeg mener at de 222 utstillerne har fått god valuta for sin deltakelse., og de har også de drøyt 5000 personene som besøkte årets utstilling, mener han. Det også arrangert 9 fagseminarer, med fra 25 til 100 deltakere på hvert.

Forsiden akkurat nå